PSC, PP i Cs ni es presenten a la reunió de pressupostos de Tarragona ciutat

El PSC ha reiterat la seva preocupació per la manca d’una proposta “seriosa”

PP: ‘No tenim ni tindrem pressupostos 2021 que reactivin els sectors econòmics

El govern municipal de Tarragona (ERC-En Comú Podem) ha iniciat la ronda de contactes amb l’oposició per perfilar els pressupostos del 2021. El conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha presentat un primer esborrany dels comptes, que oscil·len entre 160 i 165 milions d’euros, i que preveuen una inversió d’uns 13 MEUR. La reunió ha comptat amb la participació i l’explicació dels serveis tècnics de pressupostos, intervenció i tresoreria i, segons Fortuny, “això ha permès expressar els dubtes oportuns per tal d’afrontar entre tots aquest any tan dur que engeguem”.

Per aquest motiu, Fortuny vol expressar la seva perplexitat davant l’absència dels grups del PSC, Ciutadans i el PP. “Lamentem profundament que aquests grups no s’hagin presentat a la reunió, on hem explicat tècnicament la situació econòmica present i futura de l’Ajuntament de Tarragona i les dificultats de finançament tant del corrent com de les inversions de cara al 2021”.

A partir d’ara aquest regidor ha convocat individualment a cadascun dels grups polítics per començar a treballar en els pressupostos en base a l’explicat en aquesta primera reunió, però reitera que “a la reunió d’avui calia assistir-hi per entendre, tècnicament, la greu situació que està patint l’Ajuntament”.

El PSC emplaça al govern a posar un document de pressupostos “seriós” damunt de la taula

Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha reiterat la seva preocupació per la manca d’una proposta “seriosa” de pressupostos per la Tarragona i ha emplaçat al govern municipal d’ERC-EPC a que posin un document damunt de la taula. “Ciutats com Lleida, també governada per ERC, o Reus, ja tenen els comptes municipals tancats per poder treballar-los, i és molt inquietant i una mala notícia per la ciutat que a Tarragona encara estiguem amb declaracions d’intencions i sense projecte de ciutat”, ha dit Sandra Ramos, portaveu del Grup Municipal Socialista.

En aquest sentit, des del PSC es lamenta que el govern de Pau Ricomà justifiqui la seva “incapacitat” per elaborar pressupostos en la falta de concreció de l’aportació per part del govern de l’Estat. “No entenem el paper d’En Comú Podem en aquesta estratègia, que ataca el govern del qual formen part, igual que els socialistes, i considerem que és una excusa de mal pagador per la resta de ciutats importants de Catalunya ja tenen els comptes elaborats”, ha afegit Ramos.

El primer grup de l’oposició també considera “preocupant que la segona excusa sigui la dificultat del moment per la pandèmia, un aspecte que la resta de ciutats viuen igual que Tarragona”.

PP: ‘No tenim ni tindrem pressupostos 2021 que reactivin els sectors econòmics

Respecte a la comissió que es celebrarà avui dimarts, 17 de novembre, per a l’aprovació d’un esborrany d’ ordenança de consells de districte, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, manifesta que: 

“Els tarragonins està patint els efectes d’una crisi les conseqüències de la qual encara no podem ni arribar a calcular. L’atur no deixa d’augmentar; els projectes que podrien fer avançar la ciutat romanen abandonats; moltes famílies tarragonines estan travessant greus dificultats; el teixit empresarial està esfondrant-se; creixen els casos d’inseguretat ciutadana; la ciutat està bruta i deteriorada. No tenim ni tindrem pressupostos 2021 que reactivin els sectors econòmics i la pressió fiscal sobre els veïns de Tarragona continuarà intacta, com ha anunciat ja el conseller d’Hisenda. Tots els esforços de l’equip de govern haurien d’estar bolcats en aquestes prioritats. Però, què fa el nostre alcalde? Crear més estructures i organismes redundants que pagarem tots els tarragonins per diluir les seves responsabilitats sota l’aparença d’una participació ciutadana irreal i absolutament inoperativa. 

El nostre Grup Municipal no participarà de l’ aprovació de l’ordenança. Estem convençuts de que les dimensions i la densitat de Tarragona no requereix la creació de 5 consells de districte amb prop de 30 representants cadascun i la seva corresponent consignació pressupostària. Tarragona necessita un alcalde capaç de prendre les regnes de la ciutat”.