Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de pluges

El Pla INUNCAT queda en situació de Prealerta perquè des del migdia i fins la tarda d’avui es preveuen pluges a les comarques del Berguedà, Ripollès i Garrotxa

  • El telèfon d’emergències 112 ha registrat 881 avisos relacionats amb l’episodi de pluges
  • Ahir al vespre es va localitzar el cos sense vida d’un home que possiblement s’hauria vist arrossegat per l’aigua en intentar creuar la riera de Palau amb el seu vehicle
Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic ha donat per finalitzat l’episodi de  pluges.
Segons el Servei Meteorològic Ja ha passat el període de més risc pel què fa a la intensitat de pluja, i en aquests moments no hi ha pràcticament precipitacions en tot Catalunya.
El Pla queda ara en situació de Prealerta perquè des del migdia i fins la tarda d’avui es preveuen pluges a les comarques del Berguedà, Ripollès i Garrotxa. Els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta.
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha registrat 881 trucades (que han generat 643 expedients). El 80% han provingut de la comarca del Barcelonès. Dels expedients gestionats un 72% eren inundacions. Per comarques, les trucades s’han fet des de: Vallès Occidental 339; Barcelonès 296; Baix Llobregat 73; Gironès 54; Baix Camp 32; Tarragonès 19; Vallès Oriental 10; Maresme 10; Selva 8; i Solsonès 8. Per municipis: Barcelona 265; Terrassa 212; Sant Andreu de la Barca 48; Rubí 40; Castellbisbal 25; Girona 23; Sabadell 19; Cambrils 17; Badalona 15; i Reus     12.
D’aquests avisos relacionats amb la pluja, els Bombers de la Generalitat van realitzar 390 avisos.
 
Per regions d’emergències:
 
  • R.E. Metropolitana Nord: 201 avisos (destaca Terrassa amb 83)
  • R.E. de Girona: 77
  • R.E. Metropolitana Sud: 69
  • R.E. de Tarragona: 19
  • R.E. de Lleida: 15
  • R.E. Centre: 9
El servei més rellevant és el recerca d’un home que es va localitzar sense vida a la riera de Rubí. Segons les primeres informacions, l’home, encara per identificar, possiblement s’hauria vist arrossegat per l’aigua en intentar creuar amb el seu vehicle a la riera de Palau a l’alçada de Terrassa.