President Torra: “Davant d’aquells que fan ús de la violència, bastim un país de gent de pau i acollida”

El cap del Govern ha fet arribar “el record, suport i solidaritat” a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i “el més sincer reconeixement” als professionals implicats en la gestió d’aquests atacs

  • Torra assegura que els fets viscuts aquells dies “van posar a prova el nostre país i la seva gent, i hem sortit més reforçats, units i convençuts dels nostre principis”
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet arribar avui a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils “el record, suport i solidaritat” del Govern, amb motiu del primer aniversari d’aquests atacs. Torra ha traslladat també “el més sincer reconeixement” a tots els professionals de la seguretat, de la sanitat i de les emergències que van actuar aquells dies, i ha agraït “a tots els col·lectius professionals i a tota la societat la seva actitud solidària que van bolcar en benefici de l’atenció a les víctimes i el suport en la gestió de l’emergència”. 
El president de la Generalitat ha expressat aquestes paraules en el decurs d’una Declaració institucional que ha fet aquest matí, a la Galeria gòtica del Palau de la Generalitat, acompanyat dels membres del Govern.
Per al cap del Govern, els fets viscuts aquells dies “van posar a prova el nostre país i la seva gent. I hem sortit més reforçats i units i més convençuts dels nostres principis. Uns principis que ens consoliden com una societat democràtica, pacífica, plural i tolerant”. El cap de l’Executiu ha recordat que Catalunya s’ha forjat al llarg dels segles com una terra d’acollida, i per això ha deixat clar que “davant d’aquells que fan ús de la violència, bastim un país de gent de pau i d’acollida, una societat íntegra i valenta disposada a combatre la barbàrie i la intolerància”.
Torra ha posat de relleu durant la seva intervenció “la indubtable vocació de servei” que van demostrar els professionals implicats. Un reconeixement que ha volgut fer de manera especial a “tots els treballadors sanitaris, dels serveis d’emergències i els membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra” i “als responsables que van dirigir el complicat dispositiu operatiu d’aquells dies, amb el major Josep Lluís Trapero i el conseller Joaquim Forn,avui injustament empresonat, al capdavant”. 
La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie es produeixi on es produeixi”, ha declarat el president. I ha afegit “el món sempre trobarà Catalunya en la lluita per la defensa de la democràcia i els valors de la pau i la llibertat”.