President Puigdemont: “És insòlit que l’Executiu espanyol respongui una carta enviada al legislatiu, hi ha un problema de democràcia i de confusió de poders”

El cap del Govern reitera que va enviar la carta fa una setmana a la presidenta del Congrés i reclama que si no hi volen donar resposta “que ho diguin clarament”

El president Puigdemont, durant la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mostrat aquesta tarda la seva “sorpresa” perquè “una carta que envio al poder legislatiu la respon l’Executiu, és insòlit”. “Molt normal no és– ha continuat dient- però descriu el que intentem explicar al món, que a l’Estat espanyol hi ha un problema de democràcia, de confusió de poders”.
El cap el Govern s’ha referit així a les paraules d’aquest migdia del portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, qui ha negat que s’hagi rebut la carta enviada pel president de la Generalitat a la presidenta del Congrés, sol·licitant comparèixer a la cambra per explicar la proposta catalana.
En aquesta mateix sentit, el president ha ironitzat sobre el fet que “el senyor Méndez de Vigo deu viure a l’era de les cartes i del telègraf i dels senyals de fum; potser del telèfon, però des del telèfon fins avui ha sortit una cosa que es diu correu electrònic”. I ha afegit “si comprovés veuria que fa una setmana que es va enviar la carta, i que avui les cartes tenen també forma de correu electrònic”.
“Que no hi volen donar resposta?, que ho diguin clarament”, ha reclamat el president. I ha insistit “Els incomoda que el president de la Generalitat vagi al Congrés de Diputats per explicar què està passant a Catalunya perquè serà un relat contrari al que ells estan venent tots aquest anys?, que ho diguin clarament”.
 “Per mi no quedarà”, ha continuat el president. “Volen escoltar el què passa? volen escoltar per què hem arribat fins aquí?, què es proposa fer Catalunya en els propers 100 dies després d’anys de reivindicacions?, encantat de fer-ho, però que no busquin excuses del segle XIX o de mitjans del segle XX per dir que no han rebut una comunicació”, ha afirmat Puigdemont.