El PP augura una resposta “contundent” de Rajoy al referèndum

Javier Maroto diu que Puigdemont no té capacitat de fer un referèndum “amb conseqüències jurídiques”

ACN Madrid .- L’executiu espanyol donarà una resposta “contundent” i alhora “prudent” a qualsevol intent de fer realitat el referèndum de l’1-O. Així ho ha assegurat el vicesecretari de Política Social del PP, Javier Maroto, en una entrevista a RNE on ha recordat que la Llei de transitorietat encara no s’ha registrat al Parlament de Catalunya, i on ha qualificat de “propaganda” les manifestacions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre les 6.000 urnes que el Govern té preparades per al dia de la votació. Segons Maroto, “tenir un espai on dipositar un paper és molt diferent de poder fer un referèndum”, i “Puigdemont no te la seguretat de poder-lo fer amb conseqüències jurídiques”.

El vicesecretari de Política Social del PP s’ha felicitat de l’acostament al PSOE en el front comú contra el sobiranisme però ha retret al partit de Pedro Sánchez que fins ara “els dies parells” donava suport a l’executiu de Rajoy i els altres defensava “l’Espanya plurinacional”.

En tot cas ha afirmat que les mesures que prepara el seu executiu “no deixaran cap dubte” respecte a la “contundència” per evitar el referèndum, però estaran marcades també per la “prudència” per no fomentar el “victimisme” dels “nacionalistes”.

“Alimentar permanentment l’argumentari nacionalista és el pitjor que es pot fer en un cas com aquest”, ha dit Maroto, que ha recordat que en els últims mesos el sobiranisme fa “molt discurs i poca acció” perquè no s’han tramitat ni la llei del referèndum ni la de transitorietat.

Segons Maroto, això és perquè l’executiu de Rajoy ha adoptat mesures perquè s’adverteixi qualsevol funcionari que la tramitació d’iniciatives per a fer realitat la consulta pot tenir conseqüències sobre els seu patrimoni, de manera que “és molt complicat trobar algú que signi un document”.

Maroto també ha criticat la presència d’estelades i la xiulada al rei a la manifestació de dissabte i ha assegurat tot plegat és fruit de la “necessitat imperiosa” dels independentistes de “passar pàgina” dels atemptats i tornar a l’agenda del procés.