La plataforma pro vegueria Penedès dona els objectius per complerts i anuncia la seva dissolució

Diversos socis impulsen la creació d’una nova entitat que treballarà pel desplegament dels serveis territorials

ACN Vilafranca del Penedès .- La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP) ha anunciat la seva dissolució, després de dotze anys de defensar el reconeixement del Penedès com a vuitena vegueria en la futura divisió territorial catalana. L’última assemblea de l’entitat ha acordat que els objectius pels quals s’havia fundat la PVP es donaven per complerts, un cop el Parlament ja ha donat el vistiplau a englobar l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i bona part de l’Anoia en una sola vegueria. A la mateixa assemblea, un grup de socis va avançar que ja ha formalitzat la creació d’una nova entitat que “vetllarà pel correcte desplegament de la demarcació veguerial, per la implementació del Pla Territorial i per promoure el Penedès i el seus valors”. Des de la Plataforma per la Vegueria Pròpia han aplaudit aquesta reformulació perquè “alleugereix la certa recança de posar punt i final l’entitat”.
Segons han detallat els responsables de la dissolta PVP, la nova entitat heretarà el seu patrimoni immaterial i material, basat en romanent de les publicacions editades fins ara i en una reduïda quantitat de diners. La nova plataforma anunciarà el seu format properament, però ja han avançat que els seus objectius giraran entorn el manifest ‘Lliure albir’, presentat poc després que el Parlament reconegués el Penedès com a vegueria.

Entre altres mesures, el manifest recull la creació d’un Consell de Cent que defineixi com s’han de repartir els serveis dins la vegueria. Aquest organisme estaria format pels 72 alcaldes de les quatre comarques, els 4 presidents comarcals i 24 savis.