PlanetYouth buscarà a Tarragona erradicar la drogoaddicció juvenil

Tarragona serà seu del segon seminari internacional 

 

 

Redacció.- Tarragona acollirà especialistes internacionals en matèria de prevenció de les addiccions entre adolescents en el  Seminari Planet Youth, que se celebrarà  els propers dos dies,  17 i 18 d’abril, a l’Aula Magna de la URV. L’organització va a càrrec de la conselleria de Serveis a la Persona de  l’Ajuntament de Tarragona i el Centre Islandès d’Investigació i Anàlisi Social (ICSRA).

Planet Youth és una iniciativa islandesa de prevenció comunitària que té com objectiu reduir els consums de drogues en la població juvenil i promoure entorns saludables.  Tarragona és  la única  ciutat de l’Estat espanyol que desenvolupa aquest model des de l’any 2015.

Demà a les 9 hores, a l’Aula Magna de la URV, tindrà lloc l’acte d’inauguració del Workshop Planet Youth. L’obertura anirà a càrrec del rector de la URV, Josep Anton Ferré; a continuació intervindran: la consellera i directora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria; la directora dels serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat a Tarragona, Immaculada Reguant, i el subdirector general de Drogodependències de l’ Agència Catalana de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Joan Colom.

Entre els ponents del Seminari, cal destacar dos dels creadors del Planet Youth, Inga Dóra i Jón Sigfússon, directors del Centre Islandès d’Investigació i Anàlisi Social,  juntament amb  Juan Carlos Melero -responsable de prevenció de la Fundació Edex- , Oriol Romaní, professor Emèrit de la URV i director de l’Medical Anthropology Research Center,  i  el director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Àngel Belzunegui, entre d’altres.

El panell d’experts es completa amb altres especialistes de talla mundial com Gregor Burkhart, responsable de prevenció de l’Observatori Europeu sobre Drogues (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Adiction);  Mariano Montenegro, ex-director de SENDA (Servei Nacional per a la prevenció i rehabilitació de Drogues i Alcohol) a Xile, i Erik Leijonmarck, secretari general de ECAD (European Cities Against Drugs) i el cap de l’Assessoria Internacional del Ministeri de Desenvolupament de Brasília (Brasil), Evandro de Barros Araújo.