Persisteixen els problemes de Nàstic (deportius) i CF Reus (extradeportius)

El Nàstic va aconseguir un valuós empat contra l’UD Las Palmas que no li serveix per aixecar el cap a la Lliga 123. Segueix com a cuer, mentre que el CF Reus afronta una setmana decisiva en els despatxos per a la seva supervivència

El Nàstic va sumar ahir un punt al Nou Estadi davant un dels millors equips de la categoria, la UD Las Palmas, en un partit on, tot i quedar-se amb deu jugadors a la segona part, ha tingut opcions per guanyar. L’equip d’Enrique Martín se situa amb 17 punts a la classificació i dissabte vinent visita un rival directe, el CF Rayo Majadahonda.

El Nàstic va començar el partit dominant el joc i amb arribada sobre la porteria rival especialment amb centrades des de la banda dreta rematades per Imanol i Luis Suárez, que ha desfet la defensa canaria en un primer tram de partit on també la UD Las Palmas ha tingut una arribada que Bernabé ha aturat sense problemes. En el  minut 28, Pipa amb un xut potent va fer lluir el porter Raúl, que va enviar la pilota a corner. Tot i la insistència tarragonina, el marcador no s’ha mogut abans del descans.

A la segona part el Nàstic ho va seguir intentant, fins i tot amb un home menys, i l’ocasió més clara ha arribat en el minut 83 amb una rematada de cap de Noguera que ha marxat fregant el pal dret de la porteria canaria. També la UD Las Palmas ha tingut les seves clarísimes ocasions mitjançant Momo o Rafa Mir però finalment el resultat no s’ha mogut.

El pròxim dissabte (18 hores) el Nàstic visita el Cerro del Espino per jugar contra el CF Rayo Majadahonda, en partit corresponent a la jornada 24 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
Nàstic: Bernabé, O. Thioune, Sadik (M. Barreiro, 62′), Pipa, Imanol G., Mikel, Noguera, Abraham, Djetei (Salva, 21′), L. Suárez (Barrada, 74′), Viti.
UD Las Palmas: Raúl, Eric, R. Castro (Momo, 67′), Maikel M. (Araujo, 57′), Rafa Mir, Timor, Fidel (A. Lemos, 54′), Cala, Mantovani, Gaby Peñalba, Dani Castellano.

Àrbitre
Luis Mario Milla Alvéndiz (col·legi andalús).

Targetes
Grogues a Viti (19′), O. Thioune (35′), Salva (45′), Maikel M. (46′), Mantovani (60′) i Araujo (90′+1).
Vermella per doble groga a O. Thioune (70′).

Camp
Nou Estadi. 3.392 espectadors. Partit corresponent a la jornada 23 de LaLiga 1|2|3.

Setmana decisiva a Reus

Per la seva banda, el partit del CF Reus contra l’Albacete, -igual que va passar contra Las Palmas la setmana passada-, va quedar suspès com a mesura cautelar a l’espera de la decisió del jutge de Disciplina Social de Laliga. Se espera que en les próximes hores dictarà la seva decisió: sobre la taula, una proposta de sanció que inclou l’expulsió del Reus del futbol professional de 3 a 5 anys.

Els nous amos americans de l’entitat reusenca van presentar un extens document d’al·legacions el passat dijous a última hora, motiu pel qual el jutge ha demorat la seva decisió. Des Reus es confia que s’estime com atenuant la situació en què va deixar el club Joan Oliver: amb un deute més gran de l’esperada i amb un document signat en virtut del qual els futbolistes podien quedar lliures.

Tres dels futbolistes (Miguel Linares, Borja Herrera i Mario Ortiz) van sol·licitar divendres la seva carta de llibertat a primera hora del matí d’ahir. Linares va enviar al seu advocat, mentre que Borja i Mario van acudir a l’Estadi, es van acomiadar entre llàgrimes de companys i tècnics i van recollir els seus estris. A la tarda, quatre futbolistes més (Catena, Bastos, Gus Ledes i Juan Domínguez) es van acollir al mateix document per rescindir els seus contractes.

Anul·lar la validesa d’aquest document és una prioritat per als serveis legals del club, que esgrimeixen que en no estar signat per totes les parts (el pacte incloïa també als treballadors del club) és nul de ple dret. LaLiga i la RFEF, però, opinen el contrari.

L’equip es queda ara mateix amb sis jugadors professionals amb fitxa, cinc perquè el porter Pol Freixenet està lesionat. El mínim per competir a Segona són set fitxes professionals.