Pedro Sánchez es proposa aconseguir una “àmplia majoria parlamentària” per desbancar el PP del govern

Foto La Vanguardia

El líder del PSOE lamenta que els “vetos” i “retrets” beneficien els populars “per atrinxerar-se a La Moncloa”

ACN Madrid .- El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha proposat aconseguir “el més aviat possible” una “àmplia majoria parlamentària” al Congrés dels Diputats per desbancar el PP del govern espanyol i ha assegurat que “si continuen els vetos” buscarà “decididament” el suport majoritari a les urnes. En un article a ‘El Mundo’ l’endemà que Podem perdés la moció de censura i a les portes del 39è Congrés del Partit que ha d’aprovar l’executiva del nou partit, Sánchez ha lamentat que “els vetos, retrets i atacs entre que els feien dir forces del canvi són quelcom més que pedres en el camí de la regeneració democràtica que necessita Espanya” i assenyala que “són un mur que només serveix al PP per atrinxerar-se a La Moncloa”.
En l’article, el secretari general del PSOE creu que “milions de ciutadans” han vist les seves expectatives “frustrades” després que fracassés la moció plantejada per Podem. “Segur que van sentir una gran decepció veient la ‘nova política’ barallant-se a garrotades, mentre Rajoy treia rèdits de l’espectacle”, comenta.

D’altra banda, Sánchez reitera la seva voluntat de crear un “Estat en un sentit federal” mitjançant una reforma de la Constitució per així “acomodar l’encaix de Catalunya a Espanya”. “La Moncloa ha de deixar de diferenciar els espanyols per accents per parlar tots junts per primer cop en un mateix idioma plural”, subratlla.