El PDeCAT proposa un pla d’ocupació per “dignificar els locals municipals cedits”

La iniciativa pretén “generar oportunitats de feina i posar fi a la degradació que pateixen des de fa anys els espais cedits al teixit associatiu de la ciutat” 

 

 

 

Redacció.- El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona proposarà a l’equip de govern (PSC-PP) la creació d’un pla d’ocupació anual destinat a persones aturades per posar fi a la degradació que pateixen des de fa anys els locals de titularitat municipal cedits a les entitats de la ciutat. La proposta arribarà en forma de moció en el plenari d’aquest mes de febrer.

 

“La gran majoria d’aquests espais es troben en un estat desastrós i aquest fet està provocant que moltes entitats hagin hagut de deixar de realitzar les activitats culturals, educatives, esportives, festives, etc. que voldrien dur a terme”, ha manifestat la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán, que ha recordat que l’Ajuntament “és l’administració encarregada de mantenir aquests locals en condicions òptimes pel seu bon funcionament”. “Humitats, goteres, esquerdes, finestres i persianes trencades, sales inaccessibles per a persones amb mobilitat reduïda… Són algunes de les moltes deficiències que pateixen aquests espais”, ha assegurat.

 

Guzmán ha posat d’exemple el lamentable estat del local social de la Floresta i dels dos locals municipals ubicats al carrer Gran Canària de la Granja. “En aquests tres espais, igual que en molts altres, les entitats han hagut de deixar de realitzar activitats a causa de les males condicions dels locals”, ha lamentat la regidora del PDeCAT, que ha destacat que aquesta situació “no està contribuint en l’objectiu del foment, l’enfortiment i dinamització del moviment associatiu i la participació i vinculació ciutadana”, ha manifestat Guzmán.

 

És per tot això que el Grup Municipal del PDeCAT proposa l’arranjament urgent de tots els locals municipals cedits a les entitats tarragonines mitjançant un pla d’ocupació anual destinat a persones aturades. “El pressupost municipal d’aquest 2018 compta amb una partida de més d’un milió d’euros destinada a la creació de plans d’ocupació”, ha recordat Guzmán.

 

 

“Posar en marxa aquesta proposta permetrà posar fi a la degradació dels espais municipals cedits al teixit associatiu, garantir el seu manteniment i, a la vegada, generar oportunitats de feina a aquelles persones aturades de la ciutat”, ha destacat la regidora del PDeCAT, que ha recordat que la taxa d’atur a la demarcació de Tarragona va augmentar, el quart trimestre de l’any 2017 i segons les dades de l’Enquesta de la Població Activa (EPA), un 15,92% esdevenint la més alta de Catalunya amb un total de 62.300 persones sense feina. “A la ciutat de Tarragona són més de 8.000 les persones que actualment estan a l’atur”, ha conclòs Guzmán.