PDeCAT. Dídac Nadal: “Els Jocs Mediterranis han girat l’esquena a Tarragona”

El portaveu del PDeCAT ha agraït sincerament la gran feina dels voluntaris

 “Els Jocs Mediterranis han girat l’esquena a Tarragona”, ha manifestat el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, que amb l’objectiu de no polititzar l’esdeveniment esportiu ha esperat fins aquest dimecres per fer-ne la valoració. “Només començar ja ho vam veure, en el primer i principal acte, la inauguració dels Jocs Mediterranis, no es va fer partícips ni als clubs esportius ni a les entitats veïnals ni culturals de la ciutat”, ha lamentat Nadal. “Ens hauria encantat que els Jocs fossin un èxit”, ha apuntat Nadal, que ha agraït sincerament “la gran feina dels voluntaris”. “Han estat l’ànima de l’esdeveniment i donarem suport a qualsevol reconeixement a la seva feina”, ha assenyalat.

“Teníem una gran oportunitat i no només l’hem perdut, sinó que  la imatge de Tarragona s’ha desprestigiat”, ha lamentat Nadal, que ha posat de manifest que les promeses “fetes pel senyor Ballesteros en els darrers vuit anys s’han evaporat”. El portaveu del PDeCAT ha recordat diverses declaracions fetes per Ballesteros com ara que els Jocs Mediterranis tindrien un impacte econòmic de mil milions d’euros i entre 200 i 300 milions d’euros d’inversió pública –tal com va assegurar en la conferència anual de l’any 2010-; i que els Jocs Mediterranis crearien 11.500 llocs de treball derivats de la construcció i del turisme –tal com va dir a la conferència anual de l’any 2014-.

“Va ser l’any 2011 quan Tarragona va saber que seria la seu dels Jocs Mediterranis 2017. El senyor Ballesteros ha tingut 7 anys, un dels quals de regal, per organitzar uns Jocs Mediterranis”, ha assenyalat Nadal, que ha manifestat que el resultat del qual hem estat testimonis “és la prova més evident de la incapacitat, de la mala gestió i, sobretot, del fet que ja fa molts anys que a Tarragona no tenim alcalde”.

“No demanem la dimissió de l’alcalde”, ha manifestat Nadal, que ha afegit que “volem que assumeixi les seves responsabilitats i que comenci a treballar per recuperar la bona imatge de la nostra ciutat”.

Auditoria econòmica i de les entrades

Amb l’objectiu de conèixer totes les dades econòmiques relacionades amb els Jocs Mediterranis, els ingressos obtinguts de la venda d’entrades i el nombre d’entrades venudes i regalades, el portaveu del PDeCAT demanarà les auditories pertinents. “Esperem tenir tota la informació sobre la taula al més aviat possible”, ha conclòs Nadal.