Pau Ricomà ha presentat els eixos del seu programa electoral municipals’19

Pau Ricomà presenta les línies estratègiques per convertir Tarragona en una ciutat pròspera

L’alcaldable d’ERC Pau Ricomà ha pronunciat la conferència de ciutat ‘Tarragona. Canviar per prosperar’ davant d’una amplia representació de la societat tarragonina. El líder dels republicans ha presentat les línies estratègiques d’ERC per assolir el canvi que necessita la ciutat. ‘Tarragona té els recursos suficients per convertir-se en una ciutat pròspera. La ciutat necessita un canvi de rumb basat en els valors republicans i les estratègies compartides’, afirma Pau Ricomà.

Ricomà ha desgranat en sis apartats els diferents àmbits en que el seu partit invertirà esforços per convertir Tarragona en una ciutat pròspera. En el primer apartat, Valors Republicans, Pau Ricomà destaca que ‘governarem amb els valors republicans de l’honestedat, la transparència i el bon govern, pensant en les persones’. Per Ricomà, ‘Tarragona necessita que s’utilitzin molt bé els recursos de tots i que no es repeteixin casos com el Jaume I o la pèrdua de milions en ajudes per la biblioteca de Camp Clar o el Pla Integral de la Part Alta’.

La Participació Ciutadana ha centrat també la conferència de Ricomà qui ha defensat la proposta de Consell de Districtes que des d’ERC ja s’havia posat sobre la taula. ‘Confio en la ciutadania activa i diversa. Hem de tenir en compte l’opinió dels tarragonins en els grans projectes de ciutat i en la gestió dels problemes quotidians. Els Consells de Districtes seran una eina d’empoderament ciutadà i de política comunitària’.

En l’apartat Treball i Futur, l’alcaldable d’ERC ha defensat la indústria com a model econòmic ‘perquè porta treballs qualificats, bons sous i es beneficia del coneixement del territori alhora que ens situa com a capdavanters en recerca amb institucions com l’ICIQ’. Ricomà s’ha mostrat també exigent amb la necessitat de controlar les emissions de la industria: ‘La millora mediambiental ha de garantir la salut de les persones i ha de venir acompanyada d’inversions, la inversió es garantia contra l’obsolescència’. En aquest sentit, els republicans defensen la necessitat de crear un accelerador d’empreses compromeses amb la transformació energètica perquè ‘Tarragona pot ser líder en la lluita contra el canvi climàtic i en l’economia circular, posicionant-nos com a ciutat innovadora’.

També en l’àmbit econòmic l’alcaldable d’ERC ha defensat la creació d’un observatori del comerç per donar sortida als problemes que afecten el petit comerç ‘El comerç local és imprescindible per la qualitat de vida, la millora de l’espai públic i de la seguretat dels carrers. El petit comerç de Tarragona pateix una gran pressió pels polígons comercials a l’exterior i la competència del comerç electrònic i hem de revertir-ho’.

En el quart eix, l’Urbanisme Social, Ricomà ha defensat que ‘l’ordenació i el creixement de la ciutat ha d’estar realment en mans dels poders públics i no dels interessos privats.’ L’alcaldable d’ERC aposta per ‘convertir el Francolí en el nexe d’unió entre Ponent, Nord i Centre, preservar els espais amb més valor paisatgístic, reactivar l’Anella Verda i regenerar , recuperar i rehabilitar el centre històric de Tarragona’. Per als republicans cal afrontar el problema dels habitatges buits i anuncien que convocaran un concurs per aprofitar el coneixement i l’expertesa per cercar-hi solucions. ‘El nostre compromís és deixar enrere la decadència millorant la convivència. Tota Tarragona s’ha de sentir part d’un projecte comú de ciutat. Això és urbanisme social, construir convivència’, ha afirmat Ricomà

En el cinquè eix, Cultura per créixer, Pau Ricomà ha anunciat l’aposta per ‘impulsar una estratègia cultural i inclusiva convertint els centres cívics en centres cívics culturals de proximitat (CCCP) i el Banc d’Espanya en el Centre Cívic i Cultural la Rambla’. Per Ricomà, ‘la cultura és dignitat, creixement personal, cohesió social, activitat econòmica i projecció de ciutat. Una ciutat compromesa amb la cultura és sens dubte una ciutat més pròspera’.

En el darrer punt de la conferència, Mirada Metropolitana, l’alcaldable d’ERC per Tarragona ha afirmat que ‘els reptes de mobilitat, infraestructures, salut, residus, etc no són locals i les solucions tampoc ho seran’, i ha defensat que ‘si volem que Tarragona sigui un node que brilli, hem de treballar amb mentalitat de col·laboració per sobre de la competència estèril, compartint recursos amb les ciutats líders en turisme, industria agroalimentària o logística del nostre entorn’.

Pau Ricomà ha estat acompanyat pels regidors d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona i diversos càrrecs del partit com Pere Aragonès, Óscar Peris i Lluis Salvadó entre altres. Com a cloenda de la conferència, l’alcaldable d’ERC a les municipals del 2019 ha interpel·lat els presents afirmant que ‘estem davant d’un repte enorme, un repte enormement il·lusionant, el projecte més gran que haguem pogut fer mai junts. Jo ho donaré tot, estic convençut que amb la vostra immensa generositat i el vostre amor per Tarragona compartireu aquest camí.