El Patronat Municipal d’Esports ofereix cursos de natació gratuïts per a tots els alumnes de P5 de la ciutat

La iniciativa es desenvoluparà el curs escolar vinent a les piscines municipals

El Patronat Municipal d’Esports promourà a partir del curs escolar vinent el programa «Juguem a nedar!» per fomentar la pràctica de la natació entre els infants de la ciutat.

A partir d’aquest mes d’octubre, prop de 1.300 nens i nenes, alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat, tindran la possibilitat de gaudir, sempre a través de l’escola, de cursos de natació gratuïts en horari lectiu.

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat del Patronat Municipal d’Esports i de l’Ajuntament d’aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població i, en especial, a la infància, franja d’edat on la pràctica esportiva comporta múltiples beneficis: millora de les capacitats coordinatives, millor coneixement del propi cos i l’autoestima, afavoriment de les relacions socials, creació d’hàbits esportius o creació d’hàbits higiènics correctes, entre d’altres.

La natació escolar s’organitzarà en cursos de 30 setmanes, en sessions setmanals de 50 minutsde durada cadascuna. Totes les activitats, que es desenvoluparan d’octubre a maig, tindran lloc a diferents piscines municipals.

El cost de l’activitat, que serà gratuïta per a tots els nens i nenes participants, serà assumit per l’Ajuntament de Tarragona.

El programa «Juguem a nedar» inclou el monitor/a titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar, i no inclou el transport del centre escolar a la instal·lació esportiva ni el personal que ajudi els infants al vestidor.

Durant els cursos els participants, a més d’aprendre a nedar, desenvoluparan elements específics del medi aquàtic com la respiració, la flotació i la propulsió, i les habilitats aquàtiques bàsiques com desplaçaments, girs, salts i equilibris, entre d’altres.

El Patronat Municipal d’Esports contactarà els propers dies amb totes les escoles de Tarragona per detallar les condicions d’ús i formalitzar les inscripcions.