El Parlament insta el Govern a concretar i simplificar els requisits per als establiments i habitatges d’ús turístic

La cambra proposa intensificar la inspecció contra l’oferta il·legal i regularitzar l’economia submergida en aquest sector

ACN Barcelona .- El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a revisar la proposta de decret de reglament d’allotjaments turístics de manera que incorpori una “millor regulació, concreció i simplificació a l’hora de marcar requisits per als establiments turístics, inclosos els habitatges d’ús turístic”. També li demana que faci un “reconeixement explícit” de les competències municipals en normatives relacionades amb el turisme, i proposa a l’executiu català que “intensifiqui i reforci” la inspecció de l’oferta turística il·legal i que “regularitzi l’economia submergida” en aquest sector. La major part de la moció ha rebut el suport de tots els grups excepte de la CUP, que hi ha votat en contra; tot i que en aspectes com la lluita contra el frau, l’economia submergida i l’oferta il·legal els cupaires s’han abstingut.
El text que s’ha aprovat aquest dijous, a proposta dels socialistes, també recomana “facilitar” l’establiment d’una línia de crèdits amb condicions favorables per a la rehabilitació i modernització d’establiments i zones turístiques “obsoletes”, en un marc de turismes sostenible i responsable. En aquest sentit el text reclama que el Govern prioritzi la inversió pública cap a un turisme responsable, que reconegui els “valors socials” del lloc d’estada i que faciliti l’accés a la cultura entre turistes i residents.

La cambra catalana ha reclamat al Govern que presenti un pla estratègic 2017-2020 , amb recomanacions i una avaluació de les mesures adoptades. I ha instat el Govern a treballar perquè la inspecció “intensifiqui les actuacions” contra el frau i la precarietat laboral. Els diputats també volen que refermi l’oferta formativa per als professionals d’aquest sector per una ocupació de “qualitat”.

JxSí i la CUP han tombat un punt que instava el Govern a modificar i actualitzar les condicions que han de reunir els albergs turístics, especialment els ubicats en municipis amb una alta densitat turística.