El Parlament concedirà la Medalla d’Honor a Mossos, serveis d’emergències, Guàrdia Urbana i policia local de Cambrils

La Mesa ha acordat la decisió per unanimitat després dels atemptats de la setmana passada
ACN Barcelona .- La Mesa del Parlament ha acordat concedir la Medalla d’Honor de la cambra, en categoria d’or, al cos dels Mossos d’Esquadra, als serveis d’emergències, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la policia local de Cambrils. La decisió s’ha pres per unanimitat a la llarga reunió ordinària d’aquest dimarts després dels atemptats terroristes de la setmana passada. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha explicat que la concessió de la medalla pretén reconèixer “la dedicació, l’esforç i la valentia” del integrants d’aquests serveis públics. A més, amb la medalla, que s’entregarà al 10 de setembre, la cambra els lloa per haver actuat amb “enorme professionalitat, determinació i esperit de servei” per tal de protegir la ciutadania i “dominar amb rapidesa l’amenaça terrorista”.
A l’acord d’aquest dimarts, la Mesa valora que els cossos policials i d’emergències actuessin d’aquesta manera davant d’uns fets “traumàtics d’una violència extrema”. I alhora aplaudeix també el suport i l’acompanyament emocional i psicològic que han prestat a víctimes i familiars tant el dia de l’atemptat com els dies posteriors, així com “la forma i el contingut” de les explicacions públiques per mantenir “informada i serena” la ciutadania.

L’acord de la Mesa, que Forcadell ha llegit en roda de premsa davant de tots membres de la Mesa excepte José María Espejo-Saavedra (Cs), “també vol fer extensiu l’agraïment i el reconeixement a la resta de cossos de seguretat”. De fet, Espejo-Saavedra no hi ha assistit en senyal de protesta perquè, tal com ha explicat en roda de premsa posterior Inés Arrimadas, volien que també rebessin la medalla la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil.

L’acord de la Mesa també reconeix els voluntaris que “han participat amb generositat i esperit cívic” en la resposta dels atemptats a Barcelona i Cambrils.