Noves propostes de mobilitat sostenible gràcies a la jornada BioEconomic.

Excel·lent resultat de la sisena edició de la jornada BioEconomic de Tarragona, celebrada el passat divendres. Fins a una cinquantena d’empreses i particulars interessants en la mobilitat sostenible van participar a les jornades i conferències, orientades a promoure el debat i la reflexió sobre mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient.

 La jornada, organitzada per la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i Bioeconòmic, va comptar amb la participació de diversos experts. Entre ells Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3, que va proposar un seguit de mesures per “retornar la ciutat a les persones”, com promoure l’ús de la bicicleta i fer els carrers per vianants.

 

Sota la premissa “Mobilitat i turisme sostenible: Mobilitat eficient, equitativa i elèctrica”, acadèmics i professionals van presentar les seves propostes, fent incidència en la necessitat d’una mobilitat sostenible en una ciutat Smart. De fet, el regidor de mobilitat, Josep Acero, va explicar que l’ajuntament de Tarragona ja compta amb dos vehicles elèctrics, i que la flota anirà augmentant al llarg de l’any.

Una vegada més, la jornada BioEconomic ha servit perquè les iniciatives privades, tals com fabricants de cotxes, i el món acadèmic i polític, tinguin un punt de trobada per crear estratègies comunes i fer de Tarragona una Smart City, més sostenible i respectuosa amb el seu entorn.

ELS VEHICLES ELÈCTRICS, UNA APOSTA DE PRESENT

Paral·lelament, es va celebrar la tercera ExpoVEHiA Tarragona, on sis empreses van mostrar cotxes i motos elèctrics i híbrids, demostrant que una mobilitat alternativa és l’aposta del present.

Les empreses van mostrar i explicar les últimes novetats en transport elèctric a la universitat Rovira i Virgili. També els seus punts de recàrrega i les comoditats d’aquest tipus de vehicles, més nets, silenciosos i cada vegada més econòmics.