Nova vaga a Renfe el proper divendres, amb serveis mínims del 66% en hores punta a rodalia i regionals

La companyia garanteix la circulació del 72% dels Ave i del 63% dels Avant

ACN Barcelona .- El sindicat CGT ha convocat una nova jornada de vaga a Renfe i a Adif per al proper divendres 28 de juliol, de 00h a 23h. Als trens regionals i de rodalia, el ministeri de Foment i el Departament de Treball han convocat uns serveis mínims del 66% en hores punta, és a dir, en les franges compreses entre les 6h i les 9.30h i entre les 17h i les 20.30h. Durant la resta del dia passaran un de cada tres trens (33%). Per la seva part, Ave – Llarga Distància garanteix la circulació del 72% dels seus combois i Avant el 63%. La llarga distància convencional tindrà un servei mínim del 78%.

Segons informa la companyia ferroviària, els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

Les reivindicacions de la CGT, minoritària a Renfe, són una millora en la qualitat dels llocs de treball, “frenar les contínues externalitzacions de càrregues de treball” i “recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys”, entre altres.