Nova Convergència es crea com a “associació de centre i sobiranista” i no descarta més endavant esdevenir partit polític

Gordó afirma que l’entitat té lloc també per als “no independentistes” i que actuarà com a “força d’intervenció política i ideològica” per tal que es faci el referèndum

ACN Barcelona .- No hi hagut sorpreses aquest dissabte en l’assemblea de Nova Convergència, el corrent liderat per l’exconseller de Justícia i antic militant del PDeCAT, Germà Gordó. Tal com es venia anunciant dies enrere, la plataforma esdevé de moment “associació” que es mou en un marc de “centre ampli” i de “sobiranisme”, i en el que hi tenen cabuda tots els que aposten perquè es faci el referèndum de l’1 d’octubre, fins i tot, els qui no volen la independència de Catalunya. “Nosaltres no tancarem les portes, ja vam estar en desacord en el congrés fundacional del PDeCAT, que no hi cabessin els no independentistes”, ha assenyalat. En l’assemblea també s’ha aprovat una resolució de rebuig per el cessament de la fins ara president de l’Institut Català de les Dones i mà dreta de Gordó, Teresa Pitarch. “És absolutament incomprensible”; ha assenyalat el coordinador de Nova Convergència en una atenció als mitjans de comunicació.

Pel que fa a la naturalesa de Nova Convergència, Gordó no defuig la possibilitat que, més endavant i potser amb un altre nom, la plataforma esdevingui partit polític. “Creem una associació, i no un partit polític, perquè la gent es pugui sentir còmode militant a Convergència, militant al PDeCAT o sent independent”, ha explicat l’exconseller de Justícia.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’associació vol esdevenir “força d’intervenció política i ideològica”, de “manera constant i activa”, actuant internament, com també “de projecció a la societat”. Germà Gordó també subratlla la presència de Nova Convergència també a les polítiques institucionals, tenint en compte que alguns dels seus associats estan, precisament, a les institucions.

No és el cas de la mà dreta de Gordó i antiga membre del PDeCAT a Barcelona, Teresa Pitarch, qui fa uns dies va ser cessada en el seu càrrec de president de l’Institut Català de les Dones. “Tenim l’esperança que això no torni a passar”, ha assenyalat Gordó assegurant que la decisió que es va prendre contra Pitarch va ser “absolutament incomprensible”.

De fet, s’ha aprovat durant l’assemblea una resolució de rebuig per aquest cessament i també un altre de “solidaritat” a tots els qui han deixat el PDeCAT, als quals se’ls anima a seguir davant les seves responsabilitats institucionals i de representació.

Baixes al PDeCAT, membres de Nova Convergència

La marxa de Germà Gordó del PDeCAT va venir derivada per la investigació que va obrir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel cas del ‘3%’ de presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics. Càrrecs que va fixar el jutge del Vendrell en la seva instrucció per el presumpte finançament irregular de Convergència.

El passat 9 de juny el comitè executiu de Nova Convergència va acordar per unanimitat mantenir l’escó del seu líder i convocar per aquest dissabte una assemblea. Aquesta decisió en el si de Nova Convergència es feia dos dies després que Germà Gordó estripés el seu carnet del PDeCAT i decidís deixar el grup parlamentari de Junts Pel Sí seguint, però, amb la seva tasca a la Cambra Catalana com a diputat no adscrit.

A banda de Pitarch, l’han seguit en les baixes del PDeCAT el director general d’Atenció a la Infància i la Comunitat Educativa, Jordi Miró; la presidenta de Càrites fins al 2016 i catedràtica en Pedagogia per la URV i la UB, Carme Borbonès, l’exalcalde de Canet de Mar i cap de llista per CiU a les municipals del 2014, Jesús Marín o un dels fundadors l’any 1976 de Convergència a Tarragona.”Ens consten més baixes”, ha assenyalat Gordó, tot i insistir que, “en cap moment hem cridat a què la gentes doni de baixa, ni molt menys”.

El que sí ha instat Gordó és a defensar la “centralitat” que abasten els principis democristians o de la socialdemocràcia i que tenen un espai a Nova Convergència. A tall d’exemple, ha citat la contradicció que amb aquests principis entra el PDeCAT a l’hora de rebutjar en seu parlamentària i de bracet amb ERC polítiques de protecció a les famílies nombroses. Considera, a més, que no es va tenir “una contundència clara contra una política de municipalitzacions” de determinats serveis que és “contrària de la col·laboració publico-privada que sempre defensava CDC”. “Nosaltres ho continuarem defensant”, ha constatat.

Nova Convergència compta actualment amb 350 associats dels quals 150 formen part del Consell Nacional. Des d’aquest dissabte, l’executiva ha passat de 33 a 34 membres amb la incorporació de Rat Gasol, com a responsable de Xarxes Socials.