El nou curs escolar començarà amb 452 noves places docents i 136.900 alumnes

Primer pla de dues alumnes pintant a la nova escola de Mont-ral (Alt Camp), el primer dia de curs. Imatge del 12 de setembre de 2016. (Horitzontal)

El nombre de docents creix un 6,7% respecte l’any passat

ACN Tarragona .- El curs escolar 2017-2018 començarà dimarts que ve al Camp de Tarragona amb 452 nous professors, fins als 7.257, el que suposa un increment del 6,7% respecte fa un any. Pel que fa als alumnes, seran 136.900, davant els 115.332 del curs passat. Les etapes d’Educació Infantil i Primària es caracteritzen per una disminució en la matrícula però en la resta de nivells augmenta la xifra d’estudiants inscrits, en especial a l’ESO, amb més de 1.600. Així, en el segon cicle d’educació infantil, Primària i ESO seran 89.576 alumnes, a l’FP i Batxillerat 18.006 i la resta ho són en estudis de primer cicle d’infantil, formació d’adults, ensenyament a distància, plans de formació i inserció i educació especial.

Del total d’alumnat inscrit, la major part ho fa en centres públics, tant pel que fa als ensenyaments obligatoris com postobligatoris. Un 74,4% de l’alumnat del segon cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO trien centres de titularitat pública, enfront del 24,3% dels concertats o l’1,3% dels privats; als Batxillerats, el percentatge puja fins al 83,87% i a la Formació Professional, l’índex arriba al 95,32% de matriculació a l’oferta pública.

Segons el Departament d’Ensenyament, l’augment de plantilla es notarà en els centres de majors complexitat i que requereixen una especial atenció per la diversitat dels seus alumnes i entorns complexos, que necessiten una atenció personalitzada.

A més, per a aquest curs es preveuen substituir des del primer dia els docents amb una baixa superior als set dies a partir de l’inici de curs, i respecte la relació de lloc de treball específic, les direccions poden intervenir en la selecció del professorat, ja sigui en centres de màxima complexitat o en els llocs de perfil professional per millorar la resposta a les necessitats dels alumnes. En aquest curs, hi haurà 63 nous llocs específics, dels quals 45 seran en escoles (un 22,4% més que el curs anterior) i 18 en instituts, un 7,1% més.

D’altra banda, la formació professional dual comptarà amb més de 1.135 alumnes, 23 centres implicats, 119 títols impartits i més de 450 empreses i entitats col·laboradores al territori. L’FP dual presenta una alta inserció laboral dels seus graduats, atès que més d’un 70% treballen i un 22% continuen amb altres estudis, amb uns percentatges d’ocupabilitat molt superiors a la mitjana catalana.