El nombre de visitants estrangers a Catalunya puja un 9,7% al juny i supera els dos milions de turistes

Durant el primer semestre els turistes internacionals han augmentat el 10,3%

ACN Madrid .- El nombre de turistes internacionals que van arribar a Catalunya al passat mes de juny es va situar en 2.029.711 persones, el 9,7% més que al mateix mes de l’any passat, segons l’Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica aquest dilluns l’Institut d’Estadística espanyol (INE). D’aquesta manera, Catalunya va ser el segon territori de l’Estat que més turistes estrangers va rebre al juny, amb el 24,1% del total, per darrere de les Illes Balears (24,9% del total). La majoria dels turistes procedeixen de França (17,4%), seguit del Regne Unit (14,1%). Durant el primer semestre el nombre de visitants forans ha sumat 8,64 milions de persones, el 10,3% més que el mateix període del 2016.
Del gener al juny, Catalunya ha estat el territori que ha rebut més turistes internacionals, amb un total de 8.644.565, per davant de les Canàries (6,9 milions) i les Illes Balears (5,4 milions).

En el conjunt de l’Estat van arribar al juny 8,4 milions de turistes, l’11,6% més que al febrer de l’any passat. Entre gener i juny han arribat a l’Estat 36,3 milions de persones, l’11,6% més.

Les dades de Frontur indiquen que els turistes que més han visitat l’estat espanyol al juny han estat dels residents al Regne Unit, amb un 25,8% del total, seguit d’Alemanya i França.

La via aeroportuària és la que ha servit d’entrada al major nombre de turistes al juny, amb més de 7,2 milions, que suposa suposa un creixement anual de l’11,5%, i l’oci, l’esbarjo i les vacances va ser el motiu principal de viatge a l’Estat al juny per més de 7,4 milions de turistes.