Els nens del CRAE Voramar gaudeixen d’un estiu al TEC

Club de Bàsquet Tarragona i el CRAE Voramar col·laboren per a la integració de la infància

CBTarragona.- Com és habitual als últims anys, més d’una desena de nens i nenes residents al CRAE Voramar, gaudeixen de la possibilitat de viure un estiu ple de jocs, excursions, esport i activitats al Tarragona Estiu Camp. Es tracta d’una oportunitat única perquè els nens i nenes puguin fer un pas més en la seva integració. El CRAE Voramar és una institució gestionada per Intress, associació que duu a terme diferents serveis a la ciutat, que durant anys treballa per a la integració de nens i nenes desemparats, una labor social que requereix del treball de tota la societat. Educadors socials, psicòlegs, personal mèdic i per descomptat, entitats de la ciutat. Actualment, el CRAE Voramar té una ocupació plena, i compta amb uns 25 nens i nenes a la seva institució. La col·laboració amb entitats com el Club Bàsquet Tarragona és clau perquè els més petits puguin optar a gaudir de la vida social de la ciutat amb la mateixa naturalitat que la resta de nens.

La setmana passada, el director del CRAE Voramar va visitar el Tarragona Estiu Camp, que un any més s’organitza al col·legi Sant Pau de Tarragona. A l’acte van assistir Felip Ferré, director del CRAE Voramar, i Natàlia Bru, coordinadora del Tarragona Estiu Camp. Allí van poder intercanviar opinions sobre la convivència dels nens i nenes, i conèixer de prop les activitats que realitzen durant les setmanes que dura el campus.

Hem parlat amb Felip Ferré perquè ens expliqui de primera mà el treball del CRAE Voramar, “nosaltres treballem amb nens que es troben en una situació de desemparament, en aquests moments les seves famílies no es poden fer càrrec, intentem pal·liar aquesta situació de desemparament”. Felip Ferré ha valorat molt positivament la col·laboració amb el Club Bàsquet Tarragona “la idea és que els nens puguin venir al TEC com a recurs en la seva normalització, els nens estan en centres, que és un handicap per a ells, però almenys durant aquest període fan les mateixes coses que fan la resta de nens i nenes. Que es diverteixin i passin un estiu normal”. Finalment, Felip Ferré ha volgut donar valor a la col·laboració entre les dues entitats “és molt important per a ells, perquè així no se’ls etiqueta de cap manera. Són nens i nenes d’una edat determinada que passen l’estiu en un casal com qualsevol altre grup de nens”

Per la seva banda, Natàlia Bru, coordinadora del Tarragona Estiu Camp, també ha valorat molt positivament els efectes de la col·laboració. “Estem molt contents de poder col·laborar a posar una mica de normalitat en la vida dels nens del CRAE. A nosaltres ens agrada que vinguin i crec que ells s’ho passen molt bé”. Natàlia també ha valorat que el grau d’integració és total “els nens i nenes s’integren amb normalitat, participen en les activitats amb normalitat, i la seva relació amb la resta de nens és perfecta”. En aquest sentit, Natàlia Bru ha dit que “els monitors sabem que nens i nenes són del CRAE, però la veritat és que no hi ha cap tracte diferencial, no és necessari”.

Però la col·laboració entre les dues entitats va més enllà de la presència dels nens al Tarragona Estiu Camp. Durant la resta de l’any, el Club Bàsquet Tarragona ofereix al CRAE la possibilitat que alguns dels seus nens juguin al bàsquet a l’escola del club, i puguin participar en els entrenaments i partits dels seus equips. Amb aquesta col·laboració el CBT reafirma el seu compromís amb la vida social de la ciutat, una labor social que porta desenvolupant des de fa anys i que pretén seguir fent.