Neix Kamleon Ventures, una spin-off que desenvoluparà sensors per al control de la deshidratació

La iniciativa participa en el programa CaixaImpulse i va guanyar un dels accèssits al Premi Empresa Tarragona Impulsa 2017, en la categoria de Projectes Empresarials en fase d’idea

URV Activ@.- L’empresa Kamleon Ventures, SL, té com a objectiu millorar la salut de les persones, a partir del control, inicialment, de la seva deshidratació. Es farà mitjançant tecnologies portables i plataformes tecnològiques que incorporaran sensors químics i bioquímics que hauran de permetre mesurar diversos paràmetres biomètrics. Inicialment es farà a través de la suor i de l’orina del propi individu, amb l’objectiu d’ ampliar els fluids que es podran analitzar a partir de nous desenvolupaments.

L’equip emprenedor junt amb investigadors de la URV ha desenvolupat tecnologies, com l’smart patch, protegida mitjançant sol·licitud de patent europea. Aquestes tecnologies poden integrar-se en una plataforma tecnològica que, de manera revolucionària, permetrà els usuaris minimitzar el risc de patir deshidratació, una de les causants de moltes lesions entre els esportistes i pot provocar-los greus problemes de salut.

A partir d’un sensor simple i robust i d’una plataforma basada al núvol, els esportistes i els seus entrenadors podran monitoritzar el seu estat d’hidratació, al mateix temps que ajudarà les persones a prendre decisions intel·ligents, millorant la seva qualitat de vida i el seu rendiment esportiu.

La URV va aprovar, en el Consell de Govern del passat 27 d’abril, la creació de Kamleon Ventures, SL com a empresa derivada (spin-off) de la universitat i aquest dilluns 17 de juliol, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré i els emprenedors de la iniciativa, l’investigador del Grup de Recerca de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, Francisco Javier Andrade, i els col·laboradors del grup de recerca, Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González-Espressati han constituït la firma.

Durant la seva creació, Kamleon Ventures, SL ha rebut l’assessorament de la Unitat de Valorització i Comercialització de la URV, que compta amb el suport d’ACCIÓ, i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV.