Neix el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou

Neix el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou acadèmia d’estiu

Redacció.- El Festival Internacional i Acadèmia d’Estiu Salou Costa Daurada és un esdeveniment que fusiona l’activitat docent d’una Acadèmia d’Estiu amb la d’un Festival Internacional format per més de 80 reconeguts intèrprets, professors i pedagogs dels cinc continents, així com tots els alumnes de l’Acadèmia de forma activa. El festival, tindrà lloc del 8 de juliol al 15 d’agost de 2017 a Salou. Avui, per ple s’ha aprovat el conveni de col·laboració del mateix, del que vol ser un espai de trobada de professionals i alumnes i de col·laboració integral entre músics, públic i estudiants durant cinc setmanes, com ha explicat la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez. El Festival inclourà més de 150 concerts que es realitzaran al llarg de tota la Costa Daurada i en els que es comptarà amb la presència de diferents municipis. Es tracta d’un esdeveniment singular i únic en el qual les Classes Magistrals s’oferiran juntament a un Festival Internacional en què participaran més de 70 reconeguts artistes i docents dels cinc continents i que es desenvoluparà a espais com la el TAS, Escola de Música, Centre Cívic, la mateixa plaça de les Comunitats Autònomes, a més de la Torre Vella, el Parc de la Ciutat, la Masia Catalana, el Passeig de Jaume I.

El Festival ha creat el seu segell Debut, mitjançant el qual els estudiants debutaran com a solista i directors d’orquestra amb la SALOU FESTIVAL ORCHESTRA, realitzant més de 200 concerts a diferents municipis de la Costa Daurada. Entre els concerts destacats figuren 16 simfònics a l’aire lliure, així com el concert inaugural a càrrec de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya – JOFICAT, que acompanyarà al gran pianista Cyprien Katsaris a l’obertura del Festival.

L’Acadèmia d’Estiu oferirà a tots els seus alumnes un alt nivell musical mitjançant la seva oferta lectiva: Classes Magistrals, Cursos de Solista amb Orquestra, Direcció Orquestral, Música de Cambra, Acadèmia d’Orquestra, Tallers, Conferències i, sobretot, una participació activa al Festival, en els Concerts Debut, així com en el Concurs Internacional que premiarà als millor participants al llarg del Festival Acadèmia. El conveni ha rebut el suport del govern, a més d’ERC i Guanyem Salou (14 vots en total) i l’abstenció del PP i de Ciutadans.