Natació en aigües obertes per divulgar el llegat romà

La consellera d'Esports, Mery Lopez i el vicepresident del CN Tarraco, Toni Pérez-Portabella. MAURI

LA V TRAVESSIA TÀRRACO AIGÜES OBERTES APLEGARÀ EL 7 DE SETEMBRE PROP DE 300 NEDADORS

La prova té com a novetat la celebració d’una travessia mitjana de 2 km pels adults que s’inicien en aigües obertes

La V edició de la Travessia Tàrraco Aigües Obertes torna el 7 de setembre al litoral de Tarragona. La competició, organitzada pel Club Natació Tàrraco, consisteix en un recorregut que voreja i travessa les cinc platges que formen part de la ciutat de Tarragona (Platja Llarga, Capellans, Savinosa, Arrabassada i Miracle).

La consellera d’Esports, Mary López, destaca que “travessies com la Tàrraco Aigües Obertes constaten el nivell de la ciutat com a organitzadora d’esdeveniments esportius i ajuden a posicionar-la en competicions d’alt nivell”.

L’objectiu és “viure l’experiència de la natació d’aigües obertes dins d’un entorn natural de gran valor i ambientat amb un caràcter històric buscant una relació amb el llegat romà de l’antiga ciutat de Tàrraco”, explica el vicepresident del CN Tàrraco, Toni Pérez-Portabella.

La jornada comptarà amb dos altres circuits de menor dificultat: un dins de la platja del Miracle per tal d’aproximar la natació d’aigües obertes als més petits de l’esport base, amb un recorregut de 800 metres, i un altre, des de la Platja de l’Arrabassada per a tots els nivells amb un caràcter més social, amb un recorregut de 2 km. Les proves estan obertes a nedadors/es federats/des i no federats/des que participaran en diverses sortides programades.

Per segon any consecutiu, la Fundació Onada s’afegeix a la V Travessia col·laborant en l’elaboració del trofeu que es lliurarà als participants.

En aquesta nova edició s’espera la participació de prop de 300 nedadors en les dues categories de la prova: la Travessia Petita (que tindrà una distància de 800 metres, amb sortida i arribada a la platja del Miracle) i la Travessia Gran (amb un recorregut total de 4,1 km). Com a novetat enguany se celebrarà una travessia mitjana de 2 km per adults que s’inicien en aigües obretes. La sortida de la Travessia Gran es realitzarà al camp d’entrenament d’aigües Obertes del CN Tàrraco i del Club de Vela Platja Llarga i, l’arribada serà a la platja del Miracle just al costat de l’amfiteatre romà.