Nadal defensa la necessitat d’apostar per la revolució digital en tots els sectors de la societat

El titular d’Energia i l’exministre Josep Piqué participen en una sessió ”Trobades Hotusa” amb motiu de la commemoració del 10è aniversari de la cadena hotelera

ACN Barcelona .- L’economia i la societat civil espanyola es troba en una situació ”immillorable” per apostar per la revolució digital en tots els sectors de l’economia, segons ha afirmat Álvaro Nadal, ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital. Nadal ha destacat que l’estat espanyol és el tercer país del món més ben preparat per afrontar aquest repte perquè disposa d’una xarxa de fibra òptica que arriba a més del 70% de les llars espanyoles. L’aposta per les noves tecnologies i la societat digital ha de ser transversal i s’ha d’implantar en tots els sectors de l’economia, ha defensat Nadal. La intervenció del ministre d’Energia s’ha produït amb una sessió dels ‘Trobades Hotusa” amb motiu de la commemoració del 10è aniversari de la cadena hotelera.
El desenvolupament de l’agenda digital ha de venir acompanyada de mesures de seguretat en la xarxa per millorar la ciberseguretat i evitar al màxim els atacs en els equips informàtics, ha advertit el ministre.

L’altre factor que cal tenir en compte en aquesta revolució digital és la necessitat d’evitar ”l’escletxa digital” que faci que sectors de la població es quedin despenjats d’aquesta economia.

El titular d’Energia no s’ha mostrat preocupat per la pèrdua de llocs de treball que pot acompanyar aquesta digitalització i ha recordat que en les revolucions industrials anteriors, l’ocupació que s’ha perdut s’ha transformat en nous llocs de treball per a nous sectors d’activitat. En aquesta revolució digital, molt possiblement els nous jaciments d’ocupació estiguin en el sector de l’oci.

L’exministre de diferents governs de José María Aznar, Josep Piqué ha coincidit amb el ministre Nadal sobre revolució tecnològica. L’exministre català ha afegit a les reflexions del ministre que una de les conseqüències de la revolució digital és que el procés d’intermediació que es viu entre els productors i els usuaris ”s’ha transformat radicalment”, ha reblat.

Un procés d’intermediació que també té un impacte en la política i en els partits polítics tradicionals i que ha permès l’aparició d’opcions populistes, segons Piqué.

Per a l’exministre català, el ‘Brexit’ no ha estat un divisió entre esquerres i dretes com opcions polítiques digitals sinó entre urbans i gent del camp, entre digitals i analògics i per tant el debat polític haurà d’interpretar aquests canvis en la intermediació si es vol seguir sent una opció de govern.

Entre el públic estava el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo i l’exalcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu.