El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona presenta l’exposició “El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu: un projecte educatiu per a compartir”

La mostra reflexiona sobre el valor de la història, sobre la formació del coneixement històric, l’ús del patrimoni i l’educació

  • Es podrà visitar del 23 de juny al 7 de gener de 2018 a la sala d’exposicions temporals del Museu
Avui s’inaugura al Museu Arqueològic de Tarragona (MNAT) la mostra “El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu: un projecte educatiu per a compartir”, que recull i presenta els principals treballs realitzats durant les cinc edicions que porta vigent el projecte “Centcelles, el nostre objectiu”. L’exposició vol ser una plataforma i una oportunitat de reflexió global sobre el valor de la història, sobre el paper del patrimoni per al seu coneixement, sobre la responsabilitat d’aquest patrimoni i dels museus, en general, en el seu paper educador i de desenvolupament social i, fonamentalment, sobre la necessitat i capacitat de proposar i de portar a terme projectes de col·laboració que incideixin en un benefici global per a la societat actual.
La mostra és un projecte col·laboratiu i transversal que ha partit del conjunt monumental de Centcelles, l’element patrimonial més antic de Constantí, eix del projecte i declarat Patrimoni Mundial l’any 2000.
A l’exposició es poden veure tots els materials interactius, audiovisuals, originals, maquetes, etc. elaborats durant aquest curs, així com documents i altres elements i objectes, recollits i documentats durant el procés de treball. Es poden veure i experimentar, també, els principals projectes desenvolupats durant aquestes cinc edicions.
A la presentació de la mostra, que tindrà lloc a les 19.30 hores, hi seran presents representants del MNAT, de l’Ajuntament de Constantí, de l’empresa Repsol, i del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el sr. Àlex Susanna.
L’exposició està organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Arxiu Municipal de Constantí, el Col·legi Turó, l’Escola Centcelles, l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, l’Institut de Constantí i el patrocini de l’empresa Repsol.
Per a més informació: www.mnat.cat