Els Mossos d’Esquadra confirmen que l’abatut a Subirats és Younes Abouyaaqoub, l’autor de la matança a les Rambles

La policia busca una segona persona a la zona on ha caigut l’individu

ACN Subirats .- Els Mossos d’Esquadra han confirmat poc després d’un quart de set de la tarda que la persona abatuda aquest dilluns a la tarda a Subirats (Alt Penedès) és Younes Abouyaaqoub, el veí de Ripoll de 22 anys que dijous passat va matar 13 persones i en va ferir més d’un centenar més al volant d’una furgoneta a les Rambles de Barcelona, en el pitjor atemptat terrorista a l’Estat des del de l’11-M del 2004 a Madrid. Abouyaaqoub era des de dijous l’home més buscat del país, i finalment la policia l’ha trobat avui després d’un avís veïnal que alertava de la presència d’un individu sospitós en aquesta zona penedesenca. Quan se l’ha abatut a trets, el terrorista duia un cinturó adherit al cos que semblava d’explosius. D’altra banda, els Mossos busquen una segona persona a la zona que podria estar vinculada a l’abatut.

L’incident a Subirats està obert des de les 16.38 h. L’operatiu policial ha implicat serveis Arro, Tedax, Helix, Brimo, Mossos de Trànsit i USC. Tot plegat ha començat quan els Mossos han rebut l’avís de la presència d’una persona sospitosa a Subirats, que ha fet activar el dispositiu policial que a aquesta hora continua en marxa.

D’altra banda, cal subratllar que els Mossos buscarien en aquests moments una segona persona a l’entorn de Subirats on s’ha abatut el sospitós. Un veí ha sorprès un home davant d’una casa, que en adonar-se’n ha fugit.

Cal recordar que els atacs han causat una quinzena de morts i més de cent ferits, dels quals encara n’hi ha en estat crític. La policia concentrava els esforços en les últimes hores en detenir Abouyaaqoub. A banda, hi ha quatre detinguts i almenys set persones mortes que es vinculen als atacs.