Mireia Sans, nova presidenta dels Càmpings de Tarragona

La nova presidenta ha pres el relleu de Joan Antón durant l’Assemblea General Ordinària celebrada al Tamarit Beach Resort. CEDIDA

Ha pres el relleu de Joan Antón a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i  Terres de l’Ebre durant l’Assemblea General Ordinària celebrada al Tamarit  Beach Resort 

Actualment, l’entitat representa 54 establiments amb una oferta disponible de  més de 66.000 places 

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que engloba 54 càmpings, té nova presidenta. Mireia Sans ha agafat el relleu de Joan Antón, qui ha estat durant 4 anys liderant l’associació que defensa els interessos del sector. El canvi en la presidència s’ha dut a terme durant l’Assemblea General Ordinària de l’Associació, duta a terme al Tamarit Beach Resort amb la presència de Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana  de Turisme; Camí Mendoza, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de  Tarragona, i Manel Castaño, conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i  Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona. 

Pel que fa als integrants de la nova Junta de l’Associació de Càmpings de la demarcació de  Tarragona, la presidenta Sans ha indicat que “hem format un equip multidisciplinar que  combina persones de juntes anteriors que ens aporten molta experiència i coneixements  tècnics, amb gent jove que té moltes ganes d’aportar noves idees dins el sector i que  oferiran un relleu generacional dins la gestió de l’Associació”. Així, per exemple, Joan  Antón, el president sortint, serà l’actual vicepresident.

A més, l’Associació de Càmpings comptarà a partir d’ara amb un Comitè d’Experts que,  segons Sans, “ens ajudaran i assessoraran fruit de la seva experiència i trajectòria  professional”. 

La nova Junta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre està  formada per: Mireia Sans (Presidenta), Joan Antón (Vicepresident), Miquel Roca (Tresorer),  Àngels Ferré (Secretària), Berta Cabré (Coordinació amb la FEHT), Pere Perera (Consell  d’Experts), Alejandro Giménez (Àrea de Promoció), Oriol Calderón (Àrea Legal), Jahaciel  Villaverde (Àrea de Comunicació) i Toni Vallverdú (Àrea de Sostenibilitat). 

Pel que fa als membres del nou Consell d’Experts són: Antonio Giménez, Xavier Blasi, Pere  Perera i Josep Sans. 

Mireia Sans Vilamajó, nascuda a Arbeca (Lleida), és llicenciada en Publicitat i Relacions  Públiques per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i ha realitzat, dins del programa Erasmus, un curs a la Universitat de Tampere (Finlàndia). Tota la seva vida ha estat vinculada al sector campista. Quan tenia cinc anys, la seva família va decidir muntar un càmping a Prades. Així, ha crescut en un càmping i ha viscut la seva evolució en primera persona. Ha  compaginat els estudis amb el treball al negoci familiar. Fa més de 13 anys que, juntament  amb el seu pare i el seu germà, codirigeix el Càmping Prades Park, aportant una nova línia  de serveis enfocats a la qualitat i sostenibilitat.

Durant aquest mandat, Sans ha destacat  que treballaran en quatre línies i objectius: mantenir i augmentar la notorietat del sector enfront de les administracions i la societat; fomentar i millorar la promoció de l’Associació  als principals mercats emissors; facilitar la innovació i la millora contínua de cada un dels  associats i reforçar l’estructura interna de l’Associació apostant per la millora contínua. 

Per la seva part, el president sortint, Joan Antón, ha destacat que “han estat quatre anys de  presidència molt intensos. El 2018 i el 2019 el sector campista de Tarragona va aconseguir  uns resultats remarcables i teníem una evolució molt positiva, però el 2020 va arribar la  fatídica pandèmia. Gestionar tota la situació viscuda a causa de la Covid ha estat un repte immens. Per això, vull agrair la col·laboració de tots els membres de la Junta que m’han  donat suport durant aquest mandat. Sense ells, tot hagués estat encara molt més  complicat”. Antón també ha agraït “la col·laboració público-privada que s’ha dut a terme  durant aquests anys, especialment amb la Diputació de Tarragona, com a forma de gestió de cogovernança del futur” i ha conclòs mostrant públicament el seu agraïment per  “l’oportunitat de liderar el sector durant els darrers quatre anys i s’ha posat a disposició de  la nova presidenta per ajudar-la en tot el que sigui possible com a vicepresident”. 

Els càmpings de Tarragona durant el 2021 

El sector del càmping travessa un moment complex com tot el sector turístic a causa de la  Covid. Segons dades del Tourism Data System de l’Observatori de Turisme del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, durant el 2021 -de l’1 de gener al 15 de setembre- s’han  realitzat més de 4,7 milions de pernoctacions en càmpings de la demarcació de Tarragona,  representant una davallada del -31,5% respecte del mateix període del 2019.  

Tot i això, al respecte, Mireia Sans, ha comentat que “el 2020 i el 2021 han estat anys molt  complicats a causa de la davallada de visitants internacionals i pels mesos que hem hagut  d’estar tancats a causa dels confinaments i les dificultats en la mobilitat. Però, creiem que  el nostre sector en sortirà reforçat. Els càmpings hem rebut molts visitants de proximitat  que creiem que repetiran la seva experiència als nostres establiments. Desitgem que el  2022 ja s’aproximi a la normalitat, de fet, darrerament tot i trobar-nos en temporada  baixa estem notant un repunt de reserves de visitants internacionals sènior”. 

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, 

forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 54 càmpings amb més de 66.000 places presents a tot el territori de la província. Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. Actualment, a la demarcació existeixen 7 best campings, és a dir,  considerants com els millors d’Europa. http://www.campingstarragona.com