El Minipop més solidari

El Minipop més solidari

El Minipop és un festival solidari i per això cada any tenim la porta oberta a diferents projectes d’organitzacions sense ànim de lucre i tenim alguns convidats molt especials.

En aquesta setena edició ajudarem a la Fundació Vicente Ferrer a pintar un rangoli (mandala) gegant per recaptar fons per la construcció d’un habitatge a Anantapur (Índia). També podreu pintar un rangoli petit i endur-vos-el a casa i posar-vos un bindi al front. D’aquesta manera coneixereu una mica més la cultura del país on treballa la fundació i els projectes que hi porten a terme. A més, podreu comprar productes de comerç just elaborats per dones amb discapacitat com teixits fets amb jute, teles pintades i decorades a mà, collarets, polseres o clauers.

L’ONG, fundada per Vicente Ferrer, es fonamenta en la filosofia de l’acció i està compromesa amb el procés de transformació de les comunitats més pobres i necessitades de l’Índia. La seva forma d’entendre el desenvolupament ha donat lloc a un model exemplar en el marc de la cooperació internacional.

Una altra organització present al Minipop serà la Fundació Noelia, que treballa contra la distròfia muscular per dèficit de col·lagen, que l’any passat ja va ser al festival amb la seva paradeta de merxandatge per recollir diners per investigar aquesta malaltia i millorar la vida dels nens i nenes que la pateixen.

Com a convidats especials, el divendres tornarem a tenir les famílies del Centre Obert de la Fundació Casal Amic de Tarragona, que porta a terme accions socials i educatives per prevenir situacions de risc social en infants, adolescents i joves. Ja fa anys que vénen a gaudir del festival però potser mai us ho havíem explicat.

I enguany s’hi afegeixen els nostres avis i àvies de la Residència Mare de Déu de la Mercè i les seves famílies. Els hem convidat diumenge en el marc del projecte Horitzons que comparteixen amb les Tecletes. Els més petits i els més grans tenen una cita mensual on s’uneixen l’experiència i la saviesa amb les ganes d’aprendre. Els vincles que s’han creat són un autèntic regal de vida. És una de les iniciatives que ens fa sentir més orgullosos de Tecletes.