Milers de persones es manifesten a Catalunya a favor de l’1-O

Tarragona i les principals ciutats de Catalunya, escenari de les protestes contra les operacions policials de dimecres

Redacció.- Milers de persones van sortir ahir als carrers per protestar contra les recents operacions policials, que s’han saldat amb 16 alts càrrecs de la Generalitat detinguts. A més, les concentracions, que responen a una crida del Govern, s’han convertit en una nova mostra de suport a l’1-O i a la independència.

A Tarragona, sota a els crits de “votarem!”, els manifestants van omplir el tram final de la Rambla Nova i la plaça Imperial Tàrraco, on es troba la Subdelegació del govern espanyol a la ciutat. Durant la protesta, que es va desenvolupar amb un to festiu i sense incidents, les persones concentrades van exhibir estelades i pancartes a favor de referèndum. Representants de les entitats i dels partits sobiranistes van cridar a la mobilització ciutadana davant “l’agressió en tota regla” del govern espanyol, segons va denunciar la presidenta d’Òmnium al Tarragonès, Rosa Maria Codines. Els manifestants van omplir també la plaça de la Font.

40.000 persones a Barcelona

L’Ajuntament de la Ciutat Comtal, per la seva banda, va xifrar en 40.000 el nombre de manifestants. La concentració es va produir davant la seu del Departament d’Economia, a la cruïlla de la Gran Via amb la Rambla Catalunya, després que transcendissin les primeres detencions d’alts càrrecs del Govern que la Guàrdia Civil va fer a primera hora del matí. Al llarg del dia es van anar concentrant més i més persones en aquest punt cèntric de la ciutat de Barcelona, ​​i cap a dos quarts de nou de la nit l’Ajuntament va oferir la xifra de 40.000 persones.

Altres ciutats on es van produir mobilitzacions van ser Reus (amb uns 3.000 manifestants, segons fonts policials), Girona (al voltant de 8.000), Manresa (on van penjar l’estelada al màstil de la caserna de la Guàrdia Civil) o Lleida.

Soroll de cassoles

“Sortiu a les vostres terrasses, balcons i finestres a fer tant soroll com podeu, pacífica, però notablement. Si no defenseu la independència, defenseu la democràcia, la llibertat d’expressió i de reunió, els drets civils i humans”, deia un missatge que va circular a través de WhatsApp, en el qual se citava a la gent a fer una ‘cassolada’ a les 22.00h.

Així, tant a Tarragona com a diferents ciutats i pobles de Catalunya es va poder escoltar el metàl·lic soroll de les cassoles, en una forma de protesta ciutadana cada vegada més habitual.