Milà i Bratislava se situen com a favorites per acollir l’EMA, segons el ‘FT’

La candidatura de Barcelona “ha descarrilat” per la “crisi catalana” i els italians es veurien beneficiats per aquesta situació

Redacció.- Milà (Itàlia) i Bratislava, la capital d’Eslovàquia, se situen com les ciutats favorites per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament, segons publica aquest dijous el diari britànic ‘Financial Times’. La candidatura de Barcelona havia sonat amb força els darrers mesos, però el rotatiu apunta que “ha descarrilat” per la “crisi catalana” i els italians s’haurien vist beneficiats per la situació política que es viu a Catalunya. El rotatiu també ha indicat que també hi ha altres competidors destacats com Amsterdam i Copenhaguen entre les 19 candidatures per la cursa per l’AEM.
La votació per escollir la candidatura es farà el pròxim 20 de novembre, però els diplomàtics, citats pel ‘Financial Times’, assenyalen que Itàlia havia arribat a oferir més tropes per a la OTAN als estats bàltics a canvi de vots per la regió de Milà, que també, segons els diplomàtics, s’hauria vist beneficiada per la situació d’inestabilitat política que es viu a Catalunya.

Els diplomàtics també han dit que l’oferta de Bratislava ha aconseguit un fort impuls tot i una acollida “tèbia” de la mateixa agència, que ha advertit que més del 70% del personal podria sortir si es trasllada a la capital eslovaca.

Així, la capital catalana sembla que perd opcions davant de Milà i Bratislava, que se situen com les dues ciutats que lideren la cursa per l’AEM, quan abandoni el Regne Unit pel Brexit.

Montserrat: la candidatura de Barcelona a l’EMA és la millor “tècnicament”

Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, ha defensat a través de Twitter que la candidatura de Barcelona a l’EMA és la millor “tècnicament”. Montserrat ha escrit a la popular xarxa social: “Seguim treballant perquè Barcelona sigui la nova seu de l’Agència Europea del Medicament. Som la millor candidatura tècnicament. Seguirem treballant perquè el proper 20 de novembre l’EMA vingui a Espanya”. Tot plegat després que aquest dijous el diari ‘Financial Times’ hagi situat Milà (Itàlia) i Bratislava, la capital d’Eslovàquia, com a ciutats favorites en la cursa per aconseguir la seu de l’EMA. Segons el rotatiu britànic, la candidatura de Barcelona “ha descarrilat” per la “crisi catalana”.