Mas defensa que en la seva època es van fer millor les adjudicacions d’obra pública que durant els tripartits

L’expresident acusa l’Estat i determinats mitjans de volen “destruir simbolismes del mon sobiranista” per “carregant-se l’invent sencer”

ACN Sant Esteve de Palautordera .- L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que quan ell era el màxim responsable del Govern, es van fer millor les adjudicacions d’obra pública que durant l’època dels tripartits. Mas ho ha dit en referència a les informacions aparegudes en el diari digital ‘El Español’ que indicaven que la Guàrdia Civil fa mesos que investiga, en el marc del cas 3%, si es van arreglar adjudicacions per valor de 500 milions d’euros entre els anys 2011 i 2015. Mas ha considerat que tot plegat és el resultat d’una estratègia conjunta entre el govern de Mariano Rajoy i alguns mitjans de comunicació que pretenen “destruir simbolismes en el món sobiranista” per “carregant-se l’invent sencer”. L’expresident ho ha dit durant la inauguració del Meeting Point de la JNC a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental).
Artur Mas sosté que en el seu mandat es van fer les adjudicacions d’obres públiques millor que en temps anteriors, però assegura que s’ataca la seva gestió per fer caure el sobiranisme. “S’intenten presentar les contractacions com irregulars, delictives, quan resulta que en l’època 2011-2015 s’han fet coses millor que en l’època dels tripartits, però amb ells no s’hi fica ningú”, ha lamentat l’expresident.

En aquest sentit, apunta que hi ha “determinats mitjans de comunicació i periodistes en connivència amb l’estat espanyol que volen destruir els simbolismes del món sobiranista”. Assegura que ho fan perquè “saben que poden carregar-se l’invent sencer”, en referència a què Catalunya esdevingui un Estat.

Mas també ha acusat l’Estat d’imposar “la llei de la força”, motiu pel qual a el sobiranisme ha d’actuar “en legítima defensa”, promovent camins legals que permetin als ciutadans expressar el seu vot. “L’Estat té força per inhabilitar polítics, per perseguir funcionaris o per por a empreses, però no en té suficient per aturar milions de persones anant a votar”, ha afegit.

L’expresident ha fet aquestes declaracions en l’acte d’inauguració del Meeting Point de les JNC, una trobada que se celebra aquests dies a Sant Esteve de Palautordera i on participen al voltant de 200 joves de tot Catalunya. A banda, a la cita també hi assisteixen dos nois del País Basc, una noia de Finlàndia i un jove dels Països Baixos.