La mare del terrorista fugit li demana que s’entregui

La comunitat musulmana acusa a l´Imam d´instigador dels assessinats de Barcelona i Cambrils.

CCMA.-Una quarantena de membres de la comunitat musulmana de Ripoll s’ha concentrat davant de l’Ajuntament per mostrar el rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils. A la concentració s’han afegit familiars d’alguns dels terroristes abatuts a Cambrils i dels detinguts.

La mare de Younes Aboyaaqoub, l’únic integrant de la cèl·lula terrorista que està en recerca i captura, ha demanat al seu fill que s’entregui a la policia.

La mare de Younes no creu que el seu fill estigui implicat en els atemptats, però demana que s’entregui a la policia perquè tot es pugui aclarir. Diu que prefereix veure’l a la presó en lloc de mort.

 

La germana de Younes assegura que encara confien que tot sigui un error:

“S’han equivocat, no són ells. Jo confio que s’han equivocat i no són ells. Ells estan de viatge. Encara estic esperant que no són ells”.

Altres membres de la comunitat musulmana també s’han volgut expressar davant les càmeres. Aquest era el cas de Hanna Harsoush, veïna de Ripoll:

“Considero Ripoll com el meu poble i em sap molt de greu. El dolor que porto dintre és el doble del que porta la gent d’aquí. Em sap molt greu. Per això vinc avui per demanar perdó, per dir que això no és l’Islam”.

Uafa Marsi, mediadora a Ripoll, coneix tots els joves musulmans que han nascut i crescut a la població. Marsi ha parlat així dels joves que han comès l’atemptat:

“Tots aquests nanos que han actuat d’aquesta manera els he tingut des de petitons fins ara. No els vull justificar ni els puc entendre. Ni puc comprendre que és el que han fet. Només tinc la sensació que hi ha alguna cosa aquí darrera, algú que és el culpable de tot això, que no està pagant i que no pagarà, desgraciadament. I espero equivocar-me”.

Fatima  Abouyaaqoub, cosina de Younes Abouyaaqoub, considera, com molts d’ells, que el culpable del canvi que han experimentat alguns joves musulmans de Ripoll es deu a l’Imam, que dimarts va marxar cap a Marroc:

“Sí, sí, la majoria ho creu. Ells eren uns nois normals i des de que ha arribat s’han ficat més a la “religió””.

Amb crits de rebuig als atemptats s’ha acabat la manifestació. Dels 700 marroquins que viuen a Ripoll, només una quarantena s’han atrevit a venir a la cita; els altres no ho han fet per por.