MANUEL VIDAL Y ARTURO FERNANDEZ. CGT votarà l’expulsió de dos afiliats que havien denunciat irregularitats internes

Manuel Vidal i Arturo Fernández van condemnar els pagaments en negre als treballadors, el frau a Hisenda per no abonar l’IVA, l’incompliment absolut de la normativa en matèria de salut laboral, i el tractament vexatori patit per una de

les treballadores de la federació de Tarragona. El proper dimarts i a petició d’un únic afiliat, investigat a més en un expedient d’assetjament laboral, es durà terme una assemblea per decidir l’expulsió d’ambdós, coneguts per la seva intensa activitat sindical en el sector del metall.

Per primera vegada, el proper dimarts 18 de setembre a les 18.30h la Federació Intercomarcal de CGT de Tarragona celebrarà en el local de la Plaça Imperial Tàrraco 1 3r pis una assemblea per decidir l’expulsió de dos afiliats. La mateixa ha estat convocada pel Secretari General de CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, i a petició d’un sol afiliat que precisament està sent investigat pel maltracte de paraula propinat a l’altra treballadora de la federació de Tarragona. Tant Vidal com Fernández van actuar com a testimonis en l’expedient d’assetjament laboral que va iniciar el sindicat, i a petició dels instructors nomenats per la CGT. Arrel de les seves declaracions i la d’altres testimonis, el sindicat va dictaminar que efectivament es van produir faltes de respecte i que valoraria la imposició de mesures disciplinàries contra aquest afiliat però de moment el procediment continua obert.

Malgrat això, ara el Secretari General de Catalunya, Ermengol Gassiot, ha convocat una assemblea per decidir sobre l’expulsió sol·licitada per aquest únic afiliat i ignorant els propis estatuts del sindicat, que estableixen que per convocar una assemblea extraordinària cal una petició d’al menys un terç dels afiliats (en el sindicat d’activitat diverses hi ha uns 400 afiliats).

Ni tan solts l’esmentat afiliat aporta cap prova en la que fonamentar la seva sol·licitud però inexplicablement el màxim representant de CGT Catalunya ha decidit mantenir la convocatòria.

Es dóna la circumstància que tant Manuel Vidal com Arturo Fernandez són molt coneguts en l’àmbit del metall de Tarragona per la seva condició de delegats: Vidal en el comitè d’empresa de COMSA SERVICE i Fernández, en GRUPO NAVEC S.L. fins a l’any 2015. A més, els dos, juntament amb altres companys, han estat molt crítics amb les pràctiques irregulars dutes a terme en la federació de Tarragona. De fet han insistit reiteradament en la necessitat de transparència i rendició de comptes a tots els afiliats. Cal recordar que el sindicat va ser denunciat per la treballadora a causa dels pagaments en negre i no haver abonat mai l’IVA a la AEAT. A més, l’any 2017 l’Agència de Protecció de Dades va iniciar un procediment contra el sindicat per incompliment de la LOPD respecte a l’ús de les dades dels afiliats i més recentment, el juny de 2018, Inspecció de Treball ha iniciat procediment sancionador contra la CGT per una absoluta manca d’organització preventiva en matèria de seguretat i salut, i l’INSS ha dictaminat que la baixa laboral de la treballadora de la federació local de l’any 2017 és d’origen laboral a causa dels confictes interns.

Manel Vidal i Arturo Fernandez