L’oposició també demana als seus diputats que estiguin mobilitzables durant la segona quinzena d’agost

Cs, PSC i PPC reclamen als electes que estiguin “a prop” en la mesura que el Parlament estarà habilitat a partir del dia 15

ACN Barcelona .- Els diputats de JxSí no són els únics que tenen ordres de no marxar gaire lluny durant les vacances d’agost. Des de Cs, PSC i PPC també han demanat als seus electes que estiguin mobilitzables durant la segona quinzena d’agost, tal i com han explicat fonts d’aquests grups a l’ACN, per si cal reaccionar al Parlament davant de l’acceleració del procés, a un mes i mig del referèndum. Des de Cs han reclamat als seus diputats que estiguin “a prop” i, si pot ser, que no marxin de la Península. El PSC ha demanat que, en la mesura que la cambra estarà habilitada, també ho han d’estar els electes. Tot i que el PPC no ha marcat una distància concreta, sí que ha dit als seus diputats que estiguin localitzables per si han de tornar a Barcelona.
Des del grup parlamentari de CSQP han fet constar que es donen per mobilitzats tot l’any, inclosa doncs la segona quinzena de l’agost. Així mateix, els 10 diputats de la CUP també han explicat que sempre estan disponibles, i especialment fins a l’1 d’octubre. Finalment, el diputat parlamentari no adscrit, Germà Gordó, ha decidit no marxar de Catalunya per poder anar al Parlament, si calgués. També la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ja va assegurar aquest dijous al matí que marxaria a algun lloc des d’on pogués tornar “per terra, mar i aire”.

Cal recordar que JxSí va registrar, en el marc de la reforma del reglament del Parlament, una esmena per tal d’habilitar la segona quinzena d’agost com a període ordinari de sessions per tal de reprendre abans les tramitacions d’iniciatives parlamentàries. De fet, el president del grup parlamentari majoritari, Jordi Turull, va alertar els diputats de JxSí que estiguessin permanentment mobilitzables durant les vacances, per si cal reaccionar a alguna actuació de l’Estat. En una reunió del grup parlamentari de finals de maig, Turull els va instar a no fer el “viatge de la seva vida”, en referència a evitar vols transoceànics que dificulten un retorn ràpid.