L’operador de terminals de creuers més gran del món gestionarà la del Port

El grup gestionarà la terminal 12 anys i hi invertirà 5,5 milions d’euros. CEDIDA

El Consell d’Administració de Port Tarragona  aprova l’adjudicació de la nova terminal de creuers 

Global Ports Holding construirà un edifici sostenible en el Moll de Balears

El grup gestionarà la terminal 12 anys i hi invertirà 5,5 milions d’euros 

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona va aprovar ahir l’adjudicació  de la nova terminal de creuers a Global Ports Holding Plc (GPH), l’operador de terminals de creuers independent més gran del món. El Port de Tarragona ha atorgat a Global Ports  Holding una concessió per a 12 anys, amb opció a 6 anys més, per a la construcció i gestió  d’una nova terminal de passatgers de creuer a Tarragona. 

La terminal se situarà en el Moll de Balears, una inversió de 30 milions realitzada per  l’Autoritat Portuària de Tarragona entre 2020 i 2021 per a la millora de la infraestructura  portuària del Port Inaugurat el passat mes d’octubre, el Moll de Balears pot acollir des d’ara  els creuers més grans del món i permet la capacitat d’atracament fins a quatre vaixells  simultàniament, gràcies a l’increment de la línia d’atracada amb 700 m. A més, s’ha ampliat  l’àrea disponible per a les operacions de creuers mitjançat l’esplanada de 40.000m2 del nou  moll. L’Autoritat Portuària ha invertit també en el condicionament del moll per a  l’electrificació, la qual cosa reduirà significativament les emissions de CO2 dels creuers  atracats. 

Un edifici sostenible 

GPH invertirà fins a 5,5 milions d’euros en la construcció d’una nova terminal de creuers  modular d’última generació, que utilitzarà energia solar per garantir la provisió sostenible de  les necessitats energètiques de la terminal. Aquest edifici singular oferirà als passatgers tot  tipus de serveis, Dutty free, F&B… També disposarà d’una àrea intermodal per a  l’estacionament d’autocars i vehicles millorant la mobilitat de la zona. L’innovador disseny  modular de l’edifici proporcionarà la màxima flexibilitat per adaptar la terminal a les  necessitats futures de capacitat i oferint un espai per a esdeveniments en un entorn  singular. 

Josep M. Cruset, President del Port de Tarragona, considera que “l’adjudicació de la nova  terminal de creuers al Moll de Balears suposa un gran impuls addicional per a un projecte  que el Port comparteix amb l’Ajuntament de Tarragona, Reus i Vila-seca, els agents turístics  i les empreses del nostre territori i de la “Costa Daurada”. També ha explicat que “a partir  d’ara, comptem amb un soci com Global Ports Holding per donar l’empenta definitiva al  projecte de creuers, gràcies a la seva excel·lent posició al mercat, la seva trajectòria,  experiència i la seva professionalitat”.

Emre Sayin, Director Executiu de GPH, declara que “la Terminal del Port de Tarragona és  una adquisició important per a la nostra companyia, reforçant la nostra creixent presència  a la Península Ibèrica i la Mediterrània Occidental. Estem molt agraïts a l’Autoritat Portuària  de Tarragona per dipositar la seva confiança en GPH com a operador del Port de Creuers  de Tarragona i esperem treballar amb totes les parts interessades per augmentar el trànsit de passatgers a Tarragona de manera sostenible i responsable”. 

Global Ports Holding Plc 

La incorporació de Tarragona al Porfolio de GPH significa que, després de l’acord de  concessió prèviament anunciat, el nombre total de ports de creuers gestionats per  GPH augmentarà a 23. Global Ports Holding Plc és l’operador portuari de creuers més gran  del món amb una presència establerta a les regions del Carib, el Mediterrani i Àsia-Pacífic,  incloent-hi les operacions comercials a Montenegro. Establert el 2004 com un operador  portuari internacional amb una cartera diversificada de ports de creuers, GPH group ocupa  una posició única en el panorama dels ports de creuers, posicionant-se com la marca de  ports de creuers líder al món.