El text estableix 15 línies de treball que afecten la major part dels departaments del Govern
El conveni és continuista amb els que ja es va signar el 2003 i el 2014 i serà vigent fins el 2018, i en aquesta ocasió, es vol potenciar les iniciatives i les mesures que tinguin com a objectiu millora l’accessibilitat universal en els serveis públics en les competències de la Generalitat, com ara millorar les normatives de diferents espais. També s’estudiarà com adequar les aplicacions informàtiques perquè sigui accessibles a es persones cegues o amb deficiències visuals i altres discapacitats.
En matèria d’esport, per exemple, les parts es comprometen a estudiar la implantació de mesures per potenciar la pràctica de l’esport adaptat per a persones afiliades de forma inclusiva en clubs i federacions d’esports ordinaris, així com l’atenció especial a la pràctica de l’esport per als menors amb la finalitat d’aconseguir un desenvolupament global de les seves necessitats.
El delegat territori de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, ha destacat l’expertesa de l’entitat en el tracte a favor a les persones amb alguna discapacitat i ha recordat que la seva tasca, arreu del territori, serveis per fer ‘’més fàcil la vida de les persones’’ i ‘’produir beneficis per a la societat, per a què no suposi una càrrega’’. Per això s’ha mostrat satisfet de la renovació d’aquest conveni, i ha agraït a la Generalitat, el compromís i la voluntat de col·laborar per a la integració social d’aquestes persones.
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha manifestat que les polítiques que es poden dur a terme són cada vegada ‘’més transversals’’ i ha destacat que les entitats del tercer sector com l’ONCE són ‘’la punta de llança’’ pels col·lectius ja que amb la proximitat amb que treballen poden ser els primers a detectar les necessitats emergents de les persones a qui atenen. Turull ha assegurat que l’administració, amb convenis com aquest, demostra la voluntat ‘’d’ajudar i no frenar’’ el camí que marquen les entitats.