L’onada de calor es manté aquest divendres arreu del país i dissabte es concentrarà a Ponent i al nord-est

El 061 ha atès 68 incidents relacionats amb l’episodi de temperatures extremes

ACN Barcelona .- El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l’onada de calor es mantingui avui de forma generalitzada i que afecti també les comarques del litoral mentre aquest dissabte es concentrarà a les comarques de Ponent i al nord-est. Des de l’inici de l’onada de calor, dimecres passat, i fins aquest divendres a les deu del matí, el 061 CatSalut Respon ha atès 68 incidents relacionats amb les temperatures extremes, en 59 dels quals ha estat necessari activar un metge a domicili o una ambulància del SEM.
Segons el Servei Meteorològic, aquest dijous els valors més elevats s’han registrat a Organyà (Alt Urgell) on s’han assolit els 38 graus, a Castellnou de Bages (Bages) amb 37,9 graus i Girona, on s’ha arribat als 37,3 graus.

Endesa indica que es manté el nivell de consum d’aquest dijous i que ha augmentat entre un 15% i un 18% respecte a la setmana passada. Es tracta d’un valor normal d’estiu, allunyat de puntes històriques de consum.

De cara al cap de setmana, Protecció Civil recomana extremar les precaucions en les activitats a l’exterior per evitar patir cops de calor i s’aconsella també tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor com la gent gran, nadons o els malats crònics.