L’estació d’autobusos torna a ser escenari artístic

La EMT cedeix de nou l’estació d’autobusos per a la exposició d’art contemporani conceptual del programa “Estació Creactiva” del col·lectiu Künstainer

En aquesta ocasió es tracta de la intervenció artística “Distorsión libre” d’Unai Reglero, una instal·lació de paraules invertides i retro il·luminades per ser llegides en el reflex de miralls distorsionadors. La inauguració serà demà dimarts, 5 de setembre, a les 20 hores.

Es tracta d’una nova mostra d’art contemporani conceptual en un espai públic, que permet a l’espectador transitar per l’obra i interactuar amb ella. “Distorsión Libre” és una instal·lació a través de  la qual l’artista busca posar en evidència que “la distorsió del llenguatge i la corrupció dels significats són una típica estratègia de manipulació i propaganda dels mecanismes del poder, augmentada i utilitzada ja sense cap pudor en aquests temps de posveritat”. Unai Reglero és artista plàstic, grafista, editor, curador d’exposicions i intervencions, i activista cultural, interessat especialment en l’àmbit social i polític.

El programa Estació Creactiva es va iniciar l’any 2010. Durant aquests 7 anys, han utilitzat l’espai de l’estació d’autobusos més de 15 artistes d’arreu, amb diferents suports i llenguatges, que han consolidat l’estació com un referent d’aquesta forma experimental artística en un espai públic.