L’equip de govern de Batea convoca un ple per discutir el possible pas del municipi a l’Aragó

El Celler Cooperatiu de la població, un dels principals productors de vi de la DO Terra Alta, es desmarca “totalment” de l’amenaça formulada per l’alcalde

ACN Batea .- L’equip de govern de Batea ha convocat un ple pel pròxim dimarts a la una del migdia amb l’objectiu de debatre de forma exclusiva la proposta de traslladar el municipi a la comunitat autònoma veïna de l’Aragó com a resposta a la “discriminació” que, segons l’alcalde, pateix el poble per part de l’administració de la Generalitat. En un comunicat, justifiquen que la convocatòria és necessària davant del “desconcert” dels veïns i la “dispersió en la idea” plantejada per l’alcalde, Joaquim Paladella, en les seves recents aparicions mediàtiques. Consideren que cal “donar i ampliar la informació”, dins del debat d'”absolutament totes les qüestions”. La sessió, així, girarà únicament al voltant d’aquest tema i s’obrirà un torn de debat entre els grups i podran prendre la paraula els regidors. “El govern municipal expressa la voluntat de treballar i de lluitar pels interessos de Batea i, sobretot, de les persones, i que clarament defens el dret a decidir de tots els ciutadans”, sosté el comunicat.
De moment, l’amenaça de Paladella –que retreu a la Generalitat la manca de les places públiques promeses per a la residència d’avis i la imposició de parcs eòlics- ha trobat ja detractors dins del mateix municipi. Al marge de la secció local de l’ANC, aquest mateix divendres, el Celler Cooperatiu de Batea, un dels principals productors de la DO Terra Alta, ha emès també un comunicat amb el qual “vol deixar molt clar que es desmarca totalment” de les intencions manifestades per l’alcalde sobre la possibilitat de “deixar Catalunya i unir-se a l’Aragó”. “Per tant continuarem treballant com fins ara hem fet dins de les nostres denominacions d’origen Terra Alta i Catalunya”, tanquen.