Categories: Noticies de Smartcity

L’empresa iMICROQ, spin-off de la URV, tanca una ronda d’inversió d’1,5 milions d’euros

L’ampliació de capital ha estat liderada pel Grupo SUEZ a través del seu fons d’inversió VENTO i pel fons de Caixa Innvierte Industria de Caixa Capital Risc

URV Activ@.- L’empresa iMiCROQ, amb seu a Tarragona, ha tancat una ronda d’ampliació de capital per valor de 1,5 milions d’euros liderada pel Grupo SUEZ mitjançant el seu fons d’inversió VENTO (Programa Innvierte en coinversió amb CDTI) i pel fons de Caixa Innvierte Industria, de Caixa Capital Risc. En aquesta ampliació de capital hi ha participat, a més, els seus inversors tradicionals Valtari, Somtobir i Sider.

SUEZ, mitjançant les empreses del seu grup, genera sinergies amb els plans de negoci i comercials de iMiCROQ, a més de col·laboracions en desenvolupaments tecnològics com a soci tecnològic preferent. S’espera que la plataforma analítica QFast® per a la detecció integrada de patògens, ADN, virus i toxines ampliï el seu ventall de productes per a la seguretat agroalimentària i avanci en la seva comercialització internacional els propers anys.

iMiCROQ es va crear en l’any 2010 com a empresa de base tecnològica (spin-off) de la Universitat Rovira i Virgili i actualment compta amb 14 treballadors amb una elevada qualificació i experiència. Des de la seva creació i fins a l’actualitat, la URV, a través de la Unitat de Valorització i Comercialització, ha donat suport a aquesta iniciativa.

En els dos primers anys d’accés al mercat la plataforma QFast® s’ha implementat en laboratoris acreditats ISO 17025, laboratoris de control intern, integracions avícoles, productors de pinsos i matèries primeres, empreses de salut animal i petites i mitjanes empreses d’alimentació.Les activitats tant comercials, com de màrqueting i desenvolupament de nous productes que es duen a terme, estan orientades a consolidar a iMiCROQ i la seva plataforma QFast® com a marques de referència en la diagnosi microbiològica ràpida.

Actualment iMiCROQ ofereix paquets d’instrumentació i dispositius per a la detecció de Salmonella spp. en mostres veterinàries, ambientals i d’alimentació. Aquests dispositius es troben validats internacionalment respecte als mètodes de referència i estan en procés de certificació els dispositius Gen-QFast® Listeria monocytogenes i QFast® Sakazakii. El ventall de productes actual el complementen els dispositus per a la detecció per ADN de Salmonella enteritidis i Salmonella typhimurium.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago