Categories: Noticies de Smartcity

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l’11 de maig es duran a terme una cinquantena d’activitats, xerrades i tallers adreçats a tota la ciutadania

Del 2 a l’11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l’ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l’Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema “L’estil de vida mediterrani”.

Enguany, doncs, es posarà èmfasi en la importància que té, no només seguir una dieta mediterrània, sinó en tot el que comporta seguir un estil de vida mediterrani en general: mantenir-se actiu, socialitzar, fer activitats en grup i activitats a l’aire lliure, compartir menjars amb la família, sense presses, i respectar un descans adequat.

Tot això juntament amb la ja coneguda –però cada vegada menys seguida– dieta mediterrània: una dieta rica en fruita i verdura, amb aliments de temporada, que incorpori fruits secs i utilitzi cereals integrals, peix i oli d’oliva i sigui baixa en aliments processats. I és que la dieta mediterrània és molt més que alimentar-se, és també compartir i socialitzar.

Els últims estudis científics han demostrat que un estil de vida mediterrani s’associa a un menor risc de desenvolupar fragilitat entre la gent gran, així com altres grans beneficis, entre els quals destaquen una millora de l’esperança de vida; la disminució de l’envelliment prematur de les cèl·lules; la prevenció de les malalties cardiovasculars, entre les quals hipertensió arterial o diabetis mellitus; la reducció de l’obesitat i la síndrome metabòlica; l’efecte protector en el deteriorament cognitiu; la millora del benestar físic i mental i de l’equilibri de la microbiota intestinal.

Per tots aquests motius, és primordial recuperar i mantenir un estil de vida mediterrani per obtenir una bona salut de la població. A més, cal destacar també els beneficis que comporta en l’aspecte mediambiental: disminució d’emissió de CO2 i gasos contaminants i disminució de la utilització de plàstics, ja que es consumeix producte de temporada i de KM 0. Per tant, podem dir que amb un estil de vida mediterrani garantim un planeta també més saludable.

Al llarg de tota la setmana es duran a terme diferents actes, xerrades, activitats i tallers amb l’objectiu de conscienciar, educar i donar a conèixer a tota la població els diferents beneficis i la importància de seguir un estil de vida mediterrani.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Anatrac expandeix el seu abast internacional exportant a 48 països de quatre continents

Des de la seva fundació el 2002, Anatrac ha treballat per portar els seus avançats…

1 setmana ago

Grupo Fermator posa en marxa la seva segona fàbrica a l’Índia

Grupo Fermator, multinacional reusenca referent en la producció de portes d'ascensor, ha posat en marxa…

3 setmanes ago

Grupo Vivanco y Eiffage envían por barco un primer pedido de 50.000 toneladas de árido de Vilanova d’Escornalbou a EEUU

Grupo Vivanco, con sede central en Reus, y Eiffage han unido sus fuerzas y han…

3 setmanes ago

El cementiri de Tarragona estrena un espai de memòria per al dol gestacional, perinatal i neonatal

La Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, propietària del cementiri, ha impulsat aquesta…

3 setmanes ago

El Teta, festival feminista de Tarragona, escalfa motors

Tarragona se situa aquest divendres a la tarda al centre de la creació cultural en clau…

3 setmanes ago

Empresaris de Tarragona destaca la importància de la formació d’un Govern ràpid per impulsar els motors econòmics regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

1 mes ago