Laura Roigé, reelegida presidenta de la Cambra de Tarragona

Els membres del nou Ple i Comitè Executiu. CEDIDA

La Corporació tarragonina ha finalitzat el procés de renovació dels seus Òrgans de Govern

Laura Roigé ha estat reelegida, per unanimitat, presidenta de la Cambra de Tarragona pel període 2023-2027. L’acte de reelecció, que ha comptat amb la presència d’Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, ha consistit en la constitució del nou Ple, elecció de la presidència i Comitè Executiu, que estarà encapçalat per Laura Roigé, presidenta; Javier Sancho, vicepresident primer; Fernando Aldecoa, vicepresident segon; Lluís Colet, vicepresident tercer i Ramon Marsal, tresorer.

En una sala d’actes plena de gom, entre membres del nou plenari, autoritats, empresaris, representants de l’administració, de la URV hi ha assistit també:

Santiago Castellà, delegat del Govern de l’Estat a Tarragona.

Saül Garreta, president del Port de Tarragona.

Jordi Fortuny, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona.

Sofia Moya, anterior directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona.

Xavier Artal, ex president de la Cambra de Tarragona.

Pere Granados, alcalde de Salou.

Òscar Sánchez, alcalde de Constantí.

Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès.

Joan Martí Pla, alcalde de Perafort.

Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra.

Eloi Calbet, alcalde del Morell.

Montse Adan, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.

Isabel Mascaró, consellera d’economia de l’Ajuntament de Tarragona.

Vicenç Lleonart, intendent de la Regió Policial dels Mossos d’Esquadra.

En la seva intervenció Laura Roigé s’ha referit als eixos bàsics del nou mandat, que tot just comença, i que se centraran en continuar fent de la Cambra de Tarragona un referent actiu de la societat civil i un actor imprescindible en el foment de l’emprenedoria, la captació d’inversions, la transformació digital de les empreses i la projecció exterior del territori, tant pel que fa al foment de la internacionalització com també en la creació d’una delegació de la Cambra a Madrid.

Roigé no s’ha oblidat de dues àrees estratègiques que distingeixen a la Cambra de Tarragona, com són l’impuls de la formació. En aquest sentit, ha anunciat la inauguració d’un nou centre de formació equipat amb unes modernes aules interactives dotades de les tecnologies més avançades.

Pel que fa a les infraestructures ha anunciat que la Cambra redoblarà esforços en la tasca de presentar davant les administracions solucions i propostes per fer front a la necessitat de disposar de les inversions i millores necessàries per tal de garantir la competitivitat de les empreses i la seguretat en la mobilitat de les persones.

Qui és Laura Roigé

Laura Roigé és des del 18 de desembre de 2017 presidenta de la Cambra de Tarragona. De fet, és la primera presidenta de la Corporació tarragonina d’ençà la seva constitució fa prop de 140 anys.

Roigé és una persona amb una àmplia trajectòria dins el teixit associatiu i empresarial de les Comarques de Tarragona. Accedí al Ple de la Cambra de Tarragona l’any 1995 i al Comitè Executiu el 2006. Ha estat vicepresidenta de la patronal Cepta i vicepresidenta i membre del Comitè Executiu de Pimec.

Empresària vinculada al sector del transport i serveis a l’hostaleria, Laura Roigé ha compaginat aquesta activitat amb la vessant solidària. Entre d’altres accions fundà i dirigí La Lluna en un Cove, associació destinada a protegir menors adolescents en risc d’exclusió i marginació social.

Ha focalitzat la seva activitat en el foment de l’emprenedoria en femení. Així el 1995 fundà l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona, ADEE, que aplegà a més de 400 sòcies i que l’any 2000 s’integrà a la Business Professional Women Internacional, essent cofundadora i vicepresidenta de la Federació BPW Spain.

Laura Roigé ha presidit el Fòrum Fem Talent i ha format part de la CEOE en representació de la Federació BPW Spain. Entre els reconeixements que ha rebut destaquen la Placa President Macià, atorgada per la Generalitat de Catalunya; la Clau d’Or de la Cambra de Tarragona i el Premi a la Trajectòria Empresarial de Foment del Treball.

En l’actualitat és també membre del Consell d’Administració del Port de Tarragona i membre del Comitè Executiu del Consell de Cambres de Catalunya.