L’Audiència jutjarà al febrer el mosso que va ferir un menor a Tarragona

L’agent està acusat d’un presumpte delicte de lesions

ACN Tarragona .- L’Audiència de Tarragona jutjarà el 27 de febrer de l’any vinent el cas del nen de 13 anys que va rebre un cop de porra per part d’un agent dels Mossos d’Esquadra durant la vaga general del 2012 a la ciutat. L’agent està acusat d’un presumpte delicte de lesions per haver ferit el menor al cap mentre perseguia un manifestant. Els fets es van produir el 14 de novembre del 2012 a l’avinguda Vidal i Barraquer, en el transcurs d’una manifestació amb motiu de la jornada de vaga. Després de recórrer el centre de la ciutat, alguns participants en la protesta van generar aldarulls a l’alçada de la plaça de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra van intervenir per dispersar-los.

El 29 de setembre del 2014, l’Audiència de Tarragona va revocar la decisió del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona, que havia considerat els fets com una falta per imprudència lleu. Aleshores, la sala va defensar que no apreciava cap context de justificació en l’actuació de l’agent i va argumentar que els fets constituïen un delicte de lesions perquè el menor va requerir diversos punts de sutura.

En concret, la interlocutòria valorava que “l’agent, en llençar amb molta potència en carrera, envoltat de persones de tota edat, sexe i corpulència, el braç cap endavant armat d’un instrument amb gran capacitat contusa es va desentendre dels possibles resultats, acceptant que es produïssin, per la qual cosa cal imputar-li les lesions causades al menor a títol de dol eventual”.

Els cops de porra a una altra menor, arxivats

D’altra banda, l’any passat l’Audiència de Tarragona va arxivar el procediment que es mantenia obert contra un altre agent per haver colpejat amb la porra una noia de 16 anys que també es trobava a la zona. En aquest cas, el mosso estava acusat inicialment d’una falta de lesions.