L’Altacústic 2020 manté l’aposta de música emergent en espais únics

Roger Benet durant la seva actuació. CEDIDA

La cita d’enguany s’ha iniciat ahir amb les actuacions de Roger Benet i Judit Nedermann, que s’han dut a terme a l’escenari únic d’enguany, situat a la plaça de l’Església 

L’edició del 2020 ofereix concerts i s’ha organitzat mantenint totes les mesures de sanitat que imposa l’actual crisi sanitària 

L’edició de 2020 de l’Altacústic ha començat. Les actuacions de Roger Conesa i de Judit Nedermann han estat un dels principals atractius d’aquesta nova edició del festival, que enguany es duu a terme fins al pròxim diumenge amb les actuacions previstes de Judit Neddermann, Mazoni i el Petit de Cal Eril, Roger Benet, Anna Andreu, Magalí Saré i Manel Fortià i Joina, que completen una proposta musical que, fidel al festival, combina noms de solvència contrastada de l’escena musical catalana amb noves veus emergents. 

La doble actuació d’aquest dijous ja ha marcat algunes d’aquestes línies. El públic congregat a l’Escenari Església ha pogut gaudir de l’actuació de Judit Nedermann, en la que serà una de les seves úniques actuacions a les comarques de Tarragona aquest estiu. 

El concert de Nedermann ha confirmat que és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, que —amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann— amb el pas dels anys evoluciona cap a noves sonoritats que no deixen de sorprendre el seu públic. 

D’altra banda, l’encarregat d’obrir l’edició 2020 del festival ha estat el cantautor tarragoní Roger Benet, que ha ofert al públic el seu espectacle ‘A ‘Beneteries’, en el qual, sol a escena, actua, canta, recita, toca diversos instruments, i parla del procés creatiu. 

Totes les entrades venudes i mesures de seguretat

Tant la direcció artística del festival com l’Ajuntament d’Altafulla recorden que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte de slow festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta al municipi. 

A hores d’ara, els passis que s’han posat a la venda per tots els  concerts  ja compten amb el cartell d’entrades esgotades, pel que l’organització recorda que no està previst que es venguin entrades a la taquilla, en una edició en la qual es donen la mà la qualitat musical i la necessitat de preservar en tot moment les mesures de seguretat que dicta l’actual crisi sanitària.

“Amb l’Altacústic vam veure que hi havia l’opció de readaptar-lo per tal de mantenir-lo en un any difícil, que demostra que l’estiu altafullenc no s’atura. Com a Ajuntament seguim apostant per la cultura”, explica el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que destaca la voluntat del consistori altafullenc de seguir oferint un festival emblemàtic per al municipi. 

Una opinió que comparteix completament la responsable de Cultura del municipi, Gemma Maymó, que destaca que “com a administració pública tenim molt clar que cal fer una aposta forta per l’art i la cultura i hem apostat, aplicant els formats habituals a la normativa actual per a fer possible una trobada que garanteix la qualitat musical”. 

L’organització de l’Altacústic destaca que els concerts es duen a terme seguint les normes de seguretat d’ús obligatori de mascaretes, entrades limitades, manteniment de distància de seguretat i desinfecció.