L’alcalde de Batea es reunirà amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona el pròxim 16 d’agost

Paladella lamenta que el president Puigdemont encara no li hagi donat hora per tractar la “discriminació” que pateix el municipi

ACN Batea .- L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, es reunirà amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, el pròxim 16 d’agost “per parlar de tots els assumptes plantejats per l’Ajuntament”, entre d’altres, la possible marxa del municipi a la comunitat autònoma de l’Aragó. El consistori ha informat de la data en un comunicat en el qual també lamenta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “encara no ha donat dia per poder parlar” de la suposada discriminació que pateix el poble per part del Govern, en assumptes com les 30 places pendents de la residència d’avis, la massificació de projectes eòlics o el litigi territorial amb Gandesa. “La sol·licitud d’aquesta reunió es va fer el 19 de juliol de 2017 i s’ha reiterat diverses vegades durant aquest temps”, detalla el comunicat, tot reiterant la necessitat de mantenir la reunió amb el President “al més urgentment possible”.

En el ple extraordinari convocat per l’equip de govern (UPTA-PM) el passat 25 de juliol per abordar el conflicte, Paladella va assegura que la “pilota” es troba en aquests moments “damunt” de Puigdemont, en el sentit que la intervenció del President resolent favorablement els greuges plantejats permetria desterrar l’amenaça de marxar a l’Aragó. “Si parlem amb el president de la Generalitat i solucionem tot aquests temes, ja no caldrà parlar amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. Això és evident. La pilota està damunt del president de la Generalitat. Ja ho he dit tota la setmana: nosaltres no consentirem en cap moment aquest nivell de discriminació”, va subratllar l’alcalde.

El comunicat del govern municipal bateà, d’altra banda, clou amb una agraïment a la “predisposició” del subdelegat del govern espanyol a Tarragona i vol expressar “la més clara disposició al diàleg com a millor mitjà possible per resoldre els problemes plantejats”.