L’Ajuntament de Reus adjudica la segona fase dels treballs de remodelació de la plaça de Catalunya

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Agrovial S.A. els treballs corresponents a la última fase de remodelació de la plaça de Catalunya, per un import de 145.777,81 euros

El projecte afecta l’entorn del monument a Joaquim M. Bartrina i té com a finalitat renovar la distribució i l’ús de l’espai públic d’aquesta zona de la ciutat en consonància amb les millores realitzades durant l’any 2015 a la zona més propera a la plaça del Mercadal.

La segona fase de la remodelació de la plaça de Catalunya ha separat les obres a executar en dos contractes, donada l’especificitat dels treballs de restauració del monument: la restauració del monument (ja executada) i la renovació del paviment i el mobiliari urbà.

La reforma i millora dels espais de la plaça de Catalunya forma part d’un projecte que executen conjuntament les regidories d’Urbanisme i Via Pública. Tal i com recorda el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, durant la realització d’aquesta segona fase “els paviments i el mobiliari que s’instal·laran mantindran l’estètica i característiques tècniques de les obres ja realitzades”. Les voreres i la zona de la plaça es pavimentaran amb pedra natural de diferents tipus i formats, sempre damunt una base de formigó. Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran pilones fixes i mòbils per evitar l’aparcament descontrolat de vehicles i regular el seu pas.

La restauració del monument
L’Ajuntament de Reus va culminar l’any passat les obres de restauració del monument dedicat a Joaquim M. Bartrina, ubicat a la plaça de Catalunya. Les obres de restauració del monument les va portat a terme l’empresa Recop, que es va adjudicar els treballs per un import de 26.705,70 euros. Les obres van consistir en la neteja del bust de bronze del poeta reusenc, i la substitució o reparació, segons els casos, de la base de pedra.

Primera fase, l’any 2015
La primera fase dels treballs de remodelació parcial de la plaça de Catalunya, així com la senyalització de les restes de la muralla medieval que van quedar al descobert arran de les obres, es van acabar el mes de juliol de l’any 2015. L’objectiu de l’obra va ser donar protagonisme als vianants per sobre dels vehicles; amb voreres més amples i a un sol nivell que permetin donar continuïtat al tomb de ravals, i que es pugui passejar sense interrupció entre el raval del Pallol i el raval de Santa Anna. En aquesta mateixa línia de disseny cal emmarcar les millores de la segona fase de la plaça.