L’Ajuntament replanteja la participació de les colles als actes itinerants de Sant Magí i Santa Tecla

Acord al Consell municipal per provar el model de fer únicament els pilars protocol·laris

A la darrera reunió del Consell Municipal de Castells celebrada aquest dilluns 10 de juliol a la tarda, s’ha acordat dur a terme la proposta de l’Ajuntament de Tarragona, a mode de prova, de proposar a les quatre colles castelleres de la ciutat no participar als actes itinerants del Seguici Popular de Sant Magí i Santa Tecla. Així doncs, i amb l’acord unànime dels representats de les colles al Consell, s’ha pres la decisió de replantejar la seva presència en aquests actes més solemnes; després d’intentar millorar en els esdeveniments de l’any passat, fent arribar a les colles una sèrie de recomanacions amb una valoració posterior.

Si bé és cert que durant la processó de Sant Magí es va notar millora, no va ser el cas de la processó de Santa Tecla, que no va acabar de funcionar correctament. Passades les festes, les colles locals van obrir un procés de reflexió en el sí de les mateixes entitats per tal de millorar els aspectes pendents; però finalment i després d’un treball intens de reflexió amb l’Ajuntament, s’ha acordat dur a terme una nova prova diferent per enguany, en el sentit replantejar la presencia en el recorregut itinerant i només participar en els pilars protocol·laris d’ambdues festes, que coincideixen amb el lloc on finalitzen ambdues processons.

La consellera de Festes de l’Ajuntament, Begoña Floria, ha volgut apuntar que “aquest és un tema complex que fa dos anys que està a debat i vull agrair l’esforç de totes les colles per mirar de trobar una solució definitiva”. Una vegada més, passades les festes, s’avaluarà en les diferents reunions que s’escaigui, ja sigui el Consell Municipal de Castells com la Comissió Assessora del Seguici, si aquesta opció ha estat l’encertada.