L’Ajuntament posa en marxa la campanya “Tarragona, posa’t a punt”

La Brigada d’Intervenció Ràpida reforça el servei amb 7 operaris que faran reparacions a la via pública durant 3 setmanes en tots els barris i zones de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona ha endegat aquesta setmana la campanya Tarragona, posa’t a punt que consisteix en una actuació global a tota la ciutat amb l’objectiu d’arranjar el paviment asfàltic, reparar el paviment de les voreres de carrers i places o qualsevol altre desperfecte que es trobi a la via pública. La campanya també inclou reparacions de voreres o l’enrajolat de petits trams de carrers. Aquesta actuació es va encetar dilluns i la previsió és que tingui una durada de sis mesos, quan es calcula que totes les reparacions a la via pública estiguin resoltes. “La Brigada d’Intervenció Ràpida no només no s’atura sinó que intensifica la seva tasca amb l’objectiu de millorar, encara més, l’espai públic de Tarragona”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

El primer punt de la ciutat que viurà aquesta posada a punt és La Floresta-L’Albada-Parc Riu Clar-Torreforta-El Pilar-Torrenova-La Granja-Icomar-Riu Clar. En total estan previstes 34 actuacions. Els operaris de la BIR actuaran per espai de tres setmanes actuant a aquests barris de la ciutat, és a dir, fins a finals del mes d’agost.

La següent zona que s’arranjarà serà el tram de la Rambla Nova que toca a Plaça Imperial, Marqués de Montoliu, Gasòmetre, Pare Palau, Enric d’Ossó, Sant Antoni Maria Claret, carrer Goya, Pere Martell, avinguda Andorra, Prat de la Riba, Ramon i Cajal fins a arribar a la Part Baixa.

La conselleria d’Espais Públics treballa amb la previsió d’actuar de forma intensiva en l’arranjament de paviment, asfalt i altres reparacions una mitjana de tres setmanes per zona, per la qual cosa a principis de l’any vinent estaria tota la ciutat a punt. Per aconseguir-ho, la Brigada d’Intervenció Ràpida reforçarà el seu servei en 7 operaris, que s’afegeixen als que actualment treballen a la ciutat.

24.974 actuacions des de la seva creació

Cal recordar que des de la seva creació el 2008, la BIR ha fet 24.974 actuacions. Només en un any, 2016 s’han fet 3.121 intervencions, un 66% són voreres, un 21% actuacions com reposicions de pilones trencades, murs o recol·locació de mobiliari urbà i un 13% són d’asfaltat. La BIR realitza una mitjana de 13 actuacions diàries a la ciutat.

La Conselleria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona va posar en marxa la Brigada d’Intervenció Ràpida el 30 de juliol de 2008.

Aquest servei es complementa amb la Brigada Municipal i soluciona les petites reparacions de la via pública d’una manera eficaç i sense esperes prolongades.

Els ciutadans poden informar de qualsevol tipus de deficiència de la via pública a través del telèfon gratuït disponible les 24 h durant els 7 dies de la setmana: 900 200 274