L’Ajuntament i Ecovidrio presenten la campanya ‘Recicla vidre per elles’

La iniciativa donarà un euro per cada quilo d’envasos de vidre dipositat en els contenidors a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant del càncer de mama

Redacció.- Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per tercer any consecutiu la campanya Recicla vidre per elles, amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de mama que se celebrarà el 19 d’octubre.  Una iniciativa que té com  objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar vidre i contribuir amb una causa solidària i lluitar contra el càncer de mama.

Des d’avui i durant les properes setmanes, 12 iglús roses estaran ubicats en punts emblemàtics de Tarragona, concretament a la plaça de la Font, la plaça Cuba de Sant Pere i Sant Pau, la Rambla de Campclar, la plaça de la Constitució de Bonavista, la plaça de les Lletres Catalanes de la Vall de l’Arrabassada i la plaça de l’església de Sant Salvador. Així ho han presentat en roda de premsa, la consellera de Neteja i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, i la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.

Per cada quilo d’envasos de vidre que els ciutadans dipositin en els contenidors, Ecovidrio donarà un euro a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer. En aquest sentit, la consellera Ivana Martínez, ha assenyalat que “tres ampolles de vidre pesen quasi un quilo, això vol dir un euro de donació. La nostra ciutat és molt solidaria, així ho ha demostrat moltes vegades, i desitgem que ara ho torni a ser per la lluita contra el càncer de mama”.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb del càncer de mama, Ecovidrio també ha creat un contenidor domèstic amb un disseny especial. Es tracta d’un miniiglú que pot adquirir a www.miniglu.es i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant del Càncer per contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d’aquesta malaltia.

La campanya s’ha estès per 18 ciutats de l’Estat com Sevilla, Lleó, Madrid o la Corunya, per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, el nombre total de contenidors instal·lats serà de 146 contenidors.

Dades de reciclatge de vidre a Tarragona

Segons les últimes dades del 2016, els veïns de Tarragona van reciclar un total de 2.318 tones de vidre, el que suposa que cada habitant recicla de mitjana 17,68 kg.
Respecte a la taxa de contenidors, el nostre municipi se situa amb una mitjana de 163 habitants per contenidor, comptant amb un total de 803 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.
Des de 1988, Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d’envasos de vidre i la seva posterior comercialització.

Dones i reciclatge de vidre

Segons un estudi realitzat per Ecovidrio i el Club de Malasmadres sobre com recicla vidre la família d’una ‘Malamadre’, 9 de cada 10 llars declaren reciclar vidre, sent la dona la més implicada en el 78% dels casos enfront del 18% de les seves parelles. A més, el 60% dels pares i mares considera el respecte pel medi ambient com un tema prioritari en l’educació dels fills i la millor manera d’inculcar als nens hàbits sostenibles com el reciclatge de vidre és la pràctica diària a la llar , seguit de l’educació a les escoles.